Californien kæmper mod 560 naturbrande

Over 12.000 brandfolk kæmper mod flammerne, som har spredt sig over et samlet areal lidt større end Fyn.

Over 12.000 brandfolk kæmper mod flammerne fra hundredvis af naturbrande i Californien. Brandene har nu har spredt sig over et samlet areal på over 312.000 hektar.

Over 12.000 brandfolk kæmper mod flammerne fra hundredvis af naturbrande i Californien. Brandene har nu har spredt sig over et samlet areal på over 312.000 hektar.

LOS ANGELES: En lang række naturbrande i Californien breder sig fortsat, og det samlede antal brande er fredag steget fra 376 til omkring 560, oplyser myndighederne i den amerikanske delstat.

Over 12.000 brandfolk kæmper mod flammerne, som fredag aften dansk tid dækker et samlet areal på over 312.000 hektar, hvilket er lidt større end Fyn.

Der var fredag nye evakueringer af indbyggere en række forskellige steder i Californien.

- Det er det mest skræmmende, jeg nogensinde har set - både varmen og brandens hastighed, siger Stacy Kline, som er blevet evakueret fra byen Fairfield.

Fire mennesker er indtil videre døde under brandene. Alle i den nordlige del af San Francisco Bay Area.

Blandt de døde er en helikopterpilot, som mistede livet onsdag, da han styrtede ned i Fresno County, mens han i sit fly kastede vand ned over flammerne.

Omkring 175.000 mennesker er blevet tvunget til at forlade deres hjem, hovedsageligt i den nordlige del af Californien.

Et kompleks af omkring 20 brande ved navn SCU Lightning Complex er vokset en tredjedel i størrelse, og flammerne har nu opslugt 57.000 hektar land.

De ulmer øst for byen Palo Alto, der er hjemsted for flere af de store amerikanske techgiganter.

Californien er blevet noget varmere siden begyndelsen af det 20. århundrede, og temperaturstigningen har fået skylden for de længere, mere voldsomme brandsæsoner i delstaten.

Otte af de ti største brande i Californien er opstået inden for de seneste 15 år.

Guvernør Gavin Newsom advarer på et pressemøde fredag om, at der er flere tordenstorme og dertilhørende lynnedslag på vej søndag.

Samtidig beder brandmændene om flere ressourcer.

- Vi er fortsat underbemandede til at kunne klare en brand af denne størrelse, siger talsmand for brandvæsenet i Californien Daniel Potter med henvisning til en stor brand nær byen Santa Cruz.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.