Californiens pressede hospitaler flytter patienter til telte

Californien har 41.000 nye bekræftede smittetilfælde på et døgn, men kun 1200 ledige sengepladser på intensiv.

På St Mary Medical Center har de flyttet akutmodtagelsen til et telt udenfor selve hospitalsbygningen. Hospitalet, der har plads til 200 indlagte, er overfyldt.

På St Mary Medical Center har de flyttet akutmodtagelsen til et telt udenfor selve hospitalsbygningen. Hospitalet, der har plads til 200 indlagte, er overfyldt.

SACRAMENTO:Mens millioner af vaccinedoser er på vej ud i USA, stiger antallet af indlagte coronapatienter på mange af landets hospitaler.

Det gælder også i USA's mest folkerige stat, Californien. Her kunne sundhedsmyndighederne fredag melde om 41.000 nye bekræftede smittetilfælde og 300 dødsfald.

Californien har omkring 40 millioner indbyggere, men efterhånden kun 1200 ledige sengepladser på intensivafdelingerne, lyder status fredag. Det er to procent af det samlede antal pladser på intensiv.

- Vi havde forventet en stigning, men jeg tror ikke, at nogen havde forventet, at det ville være så slemt, som det har været, fortæller Adam Blackstone, der er talsmand for hospitalerne i det sydlige Californien.

Han forventer, at antallet af indlagte vil stige yderligere i de kommende dage.

Først oplevede hospitalerne en bølge af indlagte efter thanksgiving, som mange fejrede med deres udvidede familier trods myndighedernes råd.

Siden har der været den jødiske højtid hanukkah, og i næste uge er det jul.

Hospitalerne er under så stort pres, at nogle af dem tilser deres patienter i store telte udendørs.

I det sydlige Californien, og særligt omkring Los Angeles, hvor befolkningstætheden er høj, er der fuldt optaget på intensivafdelingerne.

- Vi forventer, at vi vil have flere døde, end vi har plads til, sagde borgmesteren i Los Angeles, Eric Garcetti, på en pressebriefing torsdag.

Vicepræsident Mike Pence, der leder Det Hvide Hus' særlige coronaindsats, minder om, at der er håb forude i form af vacciner.

Han fik selv et stik i armen fredag. Det blev vist på direkte tv for at indgyde tillid til, at vaccinerne er sikre.

Jeg vil tro, at historien vil vise, at denne uge var begyndelsen på enden af coronavirus, sagde Pence på tv.

- Men med et stigende antal tilfælde over hele landet og stigende antal indlæggelser over hele landet, har vi stadig et stykke vej endnu, lyder det fra vicepræsidenten.

USA kunne torsdag for tredje dag i træk melde om over 3000 coronadødsfald.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
SSI: Stadig sundhedsrisiko ved mink
Luk