Udland

Cameron indleder EU-kritisk charmetur i Holland

Fredag tager David Cameron til Frankrig, som advarer mod briternes folkeafstemning, der kaldes "ganske farlig"

Storbritanniens premierminister, David Cameron, har torsdag indledt sin to-dagstur i flere europæiske hovedstæder for at søge opbakning til en genforhandling af det britiske EU-medlemskab.

Spørgsmålet er sendt til folkeafstemning i 2017, og oprindeligt var Danmark første stop på charmeturen, men det blev aflyst, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udskrev folketingsvalg.

Som et varsel af de forhindringer Cameron står over for, sagde Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, torsdag, at folkeafstemningen er "meget risikabel" og "ganske farlig".

Den første Cameron mødtes med, var Hollands premierminister, Mark Rutte, som han spiste frokost med i Haag, hvorefter han mødtes med den franske præsident, François Hollande, i Paris.

Fredag mødes han med den polske premierminister, Ewa Kopacz, og den tyske forbundskansler, Angela Merkel.

Den britiske leder agter at tale med samtlige ledere fra EU's resterende 27 medlemslande før et topmøde i Bruxelles i næste måned, som vil tage de britiske reformer op.

Den britiske udenrigsminister, Phillip Hammond, siger, at der er brug for "en betydelig pakke af reformer" af briternes tilknytning til EU.

Det har tidligere været fremme, at Camerons folk skeler til, hvordan Danmark har forhandlet sig frem til særordninger i EU-systemet.

Cameron har allerede erkendt, at det ikke bliver nemt at reformere EU eller den britiske version af samarbejdet.

Premierministeren har især klaget over tilrejsende EU-borgeres adgang til britiske velfærdsydelser.

Ifølge Cameron kom der sidste år næsten 90.000 jobsøgende europæere til hans land.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.