Cameron lover at tage tusinder af syriske flygtninge

Storbritannien vil tage imod flere af de syriske flygtninge, der opholder sig i lejre tæt på deres hjemland.

Udland 4. september 2015 12:53 - Opdateret 4. september 2015 12:53

Storbritannien vil handle med "hoved og hjerte" og tage imod yderligere tusinder af syriske flygtninge, bekræfter premierminister David Cameron.

- I betragtning af krisens omfang og folks lidelser kan jeg i dag meddele, at vi vil gøre mere for at genhuse yderligere tusinder af syriske flygtninge, siger han på en pressekonference.

Han tilføjer, at Storbritannien allerede har taget imod omkring 5000 flygtninge fra Syrien.

- Vi vil fortsætte vores tilgang med at tage dem direkte fra syriske flygtningelejre, siger Cameron ifølge nyhedsbureauet dpa.

Regeringen vil oplyse flere detaljer i næste uge.

En talskvinde fra FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, siger til Reuters, at Storbritannien har lovet at tage 4000 syriske flygtninge mere. Tallet kunne ikke umiddelbart bekræftes fra premierministerens kontor i Downing Street.

De tusinder af ekstra syriske flygtninge, der vil få asyl i Storbritannien, er efter alt at dømme ikke nogle af de titusindvis af syrere, der allerede er ankommet til Europa, skriver BBC.

Cameron har tidligere udtalt, at det ikke løser den forværrede flygtningekrise i Europa at lade flere mennesker få ophold i landet.

Men torsdag sagde han ifølge flere britiske medier, at han var blevet "dybt rørt" over billedet af den treårige syrisk-kurdiske dreng Aylan Kurdi, som druknede i et forsøg på at komme med sin familie til Grækenland og siden skyllede op på en strand i Tyrkiet.

Den tidligere Labour-indenrigsminister David Blunkett har lagt pres på den konservative regering og sagt, at han mener, at Storbritannien bør tage imod 25.000 syriske flygtninge i løbet af det næste halve år.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...