Udland

Cameron om gidsel-halshugning: Det er ren ondskab

Den britiske premierminister lover at finde frem til islamister bag formodet drab på et britisk gidsel.

Storbritanniens premierminister, David Cameron, er forfærdet over, at Islamisk Stat (IS) angiveligt har halshugget den britiske statsborger David Haines.

En video offentliggjort lørdag viser ifølge IS drabet på Haines, og selv om videoens ægthed endnu ikke er fastlagt, kalder Cameron det påståede drab for "en handling af rendyrket ondskab".

- Dette er et foragteligt og rystende mord på en uskyldig nødhjælpsarbejder.

- Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt, for at finde frem til disse mordere og sikre, at de bliver stillet til ansvar, uanset hvor længe det vil tage, siger Cameron i en udtalelse.

David Haines blev kidnappet sidste år i Syrien efter at have været i det krigsramte land i få dage. Han var rejst dertil for at arbejde for den franske nødhjælpsorganisation Acted.

- Jeg føler med hans familie, der har vist ekstraordinært mod og styrke, lyder det fra Cameron.

Det britiske udenrigsministerium arbejder på højtryk for at fastslå, om videoen af halshugningen er ægte.

Cameron vil ifølge BBC søndag holde et møde i Storbritanniens nationale krisekomité Cobra for at drøfte Islamisk Stats formodede drab.

I videoen bliver Cameron beskyldt for at være ansvarlig for David Haines' henrettelse, fordi briterne er gået med i en amerikansk anført international koalition, som skal nedkæmpe ekstremisterne fra IS.

David Haines er det tredje vestlige gidsel, som inden for kort tid er blevet halshugget af Islamisk Stat. Tidligere er de amerikanske journalister James Foley og Steven Sotloff blevet ofre for gruppens brutale metoder.

Også Danmark er del af koalitionen, der skal svække IS, som har erobret store områder i Irak og i Syrien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst