Udland

Cameron overvejer skotske krav

- David Cameron og jeg lever politisk set i forskellige verdener, siger nationalistlederen Sturgeon.

Godt en uge efter parlamentsvalget tog Storbritanniens genvalgte premierminister, David Cameron, fredag tyren ved hornene og holdt sit første møde med valgets anden store sejrherre, den skotske nationalistleder Nicola Sturgeon.

Et møde i Edinburgh fredag formiddag syntes først og fremmest at have været et sonderingsmøde for Cameron og Sturgeon, som kommer til at arbejde meget sammen i det nye parlament.

- David Cameron og jeg lever politisk set i forskellige verdener, siger Sturgeon til BBC.

- Men jeg er fast besluttet på, at vi skal arbejde sammen for Skotlands og Det Forenede Kongeriges bedste, tilføjer hun og understreger, at hun regelmæssigt vil mødes med Cameron.

Sturgeon og Cameron tilkendegav efter deres møde, at premierministeren vil overveje de skotske nationalisters krav om flere beføjelser til Edinburgh.

Det grundlæggende spørgsmål er, hvor langt Cameron vil gå for at sikre Skotland yderligere selvstyre. Hvis det er tilstrækkeligt langt for Sturgeon vil den skotske leder indtil videre kunne opgive planerne om selvstændighed.

Nationalisterne i NSP vandt 56 af de 59 skotske pladser i det britiske parlament. Partiet havde blot seks mandater i det afgående parlament i London.

SNP har vokset sig stærk siden forrige valg på grund af folkeafstemningen om skotsk selvstændighed i fjor. Skotterne valgte godt nok at blive i Storbritannien, men dengang sagde mange vælgere, at skulle de stemme med hjertet, så ville de rive sig løs.

Cameron tilbyder Skotland et meget udpræget selvstyre med stadig mere indflydelse på skattepolitik og socialpolitik. Men det er næppe tilstrækkeligt til at tilfredsstille Sturgeon.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.