Camerons afsked: Storbritannien er langt stærkere i dag

I en tale udenfor Downing Street 10 udtrykker Cameron tillid til, at landet er i gode hænder hos Theresa May.

Ritzau
BRITAIN-EU-POLITICS, Dronning Elizabeth II Foto: Scanpix/Oli Scarff
Udland 13. juli 2016 18:48 - Opdateret 13. juli 2016 18:53

Den nu tidligere britiske premierminister, David Cameron, har onsdag taget afsked med Downing Street 10, inden han indgav sin afskedsbegæring til dronning Elizabeth II.

Lidt før klokken halv syv dansk tid oplyser det britiske kongehus i en pressemeddelelse, at dronning Elizabeth II har modtaget og accepteret David Camerons opsigelse fra posten som premierminister.

Dermed er han formelt og officielt ikke længere regeringsleder i Storbritannien. Den titel har partifællen Theresa May overtaget senere onsdag aften, da hun mødtes med regenten.

I en kort udtalelse på vej ind til dronningen sagde Cameron, at da han flyttede ind i den legendariske premierministerbolig i 2010, lovede han at tage fat på Storbritanniens problemer og "komme frem til bedre tider".

- Det har ikke været nogen nem rejse, og selvfølgelig har vi ikke gjort alt rigtigt, sagde Cameron.

Men han understregede, at Storbritannien i dag er "meget stærkere" end for seks år siden.

- Vort land er umådeligt meget stærkere, sagde han.

I talen opremsede Cameron mange af de resultater, han har været med til at opnå i de seneste seks år, først i regering sammen med De Liberale Demokrater, siden i en ren konservativ regering.

Han gav også udtryk for tillid til, at landet er i gode hænder hos hans efterfølger, Theresa May.

- Jeg glæder mig over, at for anden gang i britisk historie vil premierministeren blive en kvinde og en konservativ, sagde Cameron, der sluttede af med at takke "alle, der har givet mig så meget støtte i disse år".

- Nu, hvor vi tager afsted, er mit eneste ønske fortsat succes for dette store land, som jeg elsker så højt, lød Camerons afskedssalut, inden han sammen med sin hustru, Samantha, satte sig ind i en sølvfarvet bil med tonede ruder for at køre til Buckingham Palace.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...