Udland

Cameroun: 30 dræbt og 100 såret i dobbelt selvmordsangreb

Boko Haram beskyldes for at stå bag to bombeangreb i det nordlige Cameroun.

To blodige angreb i Cameroun torsdag har kostet 34 mennesker livet, mens flere end 100 personer meldes såret, skriver nyhedsbureauet dpa.

Der er ifølge dpa og Reuters tale om to selvmordsbomber, der eksploderede på et marked og ved en bygning, der huser soldater, som kæmper mod den militante bevægelse Boko Haram.

Didier Badjeck, talsmand for Camerouns forsvarsministerium, oplyser ifølge dpa, at islamister ved daggry angreb to steder i byen Kerawa, der ligger cirka en kilometer fra grænsen til Nigeria.

Eksplosionen på et proppet marked dræbte mindst 26 personer, mens otte blev dræbt i angrebet ved militærbygningen. Yderligere er "flere end 100" mennesker blevet såret.

Talsmand Badjeck fortæller dog intet om, hvordan eller om Camerouns militær har svaret igen på angrebet, som ifølge ministeriet er blevet udført af Boko Haram.

Ingen har officielt taget skylden for det dobbelte selvmordsangreb, der ifølge Reuters blev udført af to kvinder. Nyhedsbureauet har oplysningen fra en unavngiven, lokal embedsmand.

Den nordlige region, hvor Kerawa ligger, har tidligere været mål for blodige Boko Haram-angreb, og de militante fra den nigerianske bevægelse har også kæmpet mod regeringens soldater i området.

Cameroun har sendt tusindvis af soldater til den nordlige del af landet i kampen mod massakrer, plyndringer og kidnapninger begået af Boko Haram.

Den islamistiske gruppe har rødder i Nigeria, men har den seneste tid intensiveret sine angreb i nabolandene Tchad, Niger og Cameroun.

Så sent som i weekenden menes Boko Haram at have dræbt knap 80 mennesker i landsbyer i Nigeria.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.