Bjergby

Camillas islandske heste

Hos Stutteri Østergaard i Bjergby er der både tilridning og træning

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Alle mine heste er kælne, fortæller Camilla Jørgensen.Foto: G. Allan-Jensen

BJERGBY:Stutteri Østergaard i Bjergby, ledes af berider Camilla Jørgensen, der i en del år har været meget aktiv med islandske heste. Hendes far, Lars Jørgensen, ejer Østergaard.

- Jeg startede selvstændigt stutteri for halvandet år siden på min fars ejendom. Inden da havde jeg arbejdet med islandske heste to år i Hirtshals/Horne og to år i Silkeborg, fortæller hun.
Familien flyttede til Bjergby fra Skagen i 2005.
- Min far har bygget tretten lækre bokse med god plads, Vi har flere føl i øjeblikket, og det yngste er kun en uge gammelt og allerede meget glad for mennesker, siger Camilla Jørgensen, der for tiden har tolv heste.
- Alle mine heste er kælne og nemme at omgås, tilføjer hun.
For at kunne få stamtavler til hestene er Camilla Jørgensen medlem af Dansk Islandsk Hesteforening samt af Hekla i Brønderslev. Og så har hun succes med konkurrencedeltagelse.
- Jeg deltager meget i konkurrencer, og har blandt andet stillet op til stævner foruden i Danmark også i Østrig, Tyskland og Finland. Jeg har været dansk mester to gange, og ved VM i 2011 fik jeg fire bronzemedaljer, så det går da meget godt, fortæller hun.
Hun sælger sine egne heste og formidler derudover kontakt mellem sælgere og købere.
- Jeg har kun fremmede heste opstaldet i forbindelse med bedækning eller tilridning. Jeg gør mest i tilridning og træning af fremmede heste, og har også en del opgaver med undervisning af både nybegyndere og rutinerede ryttere, og gennemfører også kurser i oplandet, siger Camilla Jørgensen.
Hestemiljøet tiltrækker traditionelt unge piger, og sådan er det også hos Stutteri Østergaard.
- Jeg har et par unge piger, der hjælper til med at røre hestene, slutter Camilla Jørgensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden