Danmark

Camping i mudder trækker skygge over Smukfest

Smukfest burde have været hurtigere til at sprede sand på en mudret teltplads, mener festivalgæster.

Helle Arensbak Foto: Scanpix/Helle Arensbak

Helle Arensbak Foto: Scanpix/Helle Arensbak

Solen viste fredag sit varme ansigt over bøgeskoven i Skanderborg, men gæsterne har flere steder fortsat brug for gummistøvler for at holde fødderne tørre.

Særligt festivalens campingområde ved navn Boldbanerne var hårdt ramt efter onsdagens ordentlige regnskyl og de sidste dages bygevejr. Det har trukket lidt ned på en ellers god festivaloplevelse, mener Nanna Sommer, der har sit telt på græsbanerne.

- Det trækker rigtigt meget ned på lejrlivet og det med at sidde og hygge sig, når man sidder i mudder til knæene. Det har lige sat en skygge over det hele. Vi skal ikke ligge her på Boldbanerne en anden gang, siger hun.

Efter regnen spredte festivalen sand ud over græsbanerne. Sandet har gjort pladsen mindre mudret, men det blev ikke spredt hurtigt nok, mener Nanna Sommer og veninden Lotte Nielsen, der sidder sammen foran deres telte fredag eftermiddag.

- Det har taget for lang tid at få kørt sand på. Det ligger jo på midten af stierne, og der er jo stadig næsten ikke til at være her, hvor vi er, men vi er her alligevel. De kunne have gjort det bedre og tidligere.

- Vagterne forklarede, at de var bange for, at de skulle køre folk ned med vognen med sand. Det forstår man jo godt, men vi var det første sted, der mudrede til, men de sidste til at få sand, siger Lotte Nielsen.

Festivalen har de seneste dage været på hårdt arbejde med at sprede både flis på festivalpladsen og sand på nogle teltområder, fortæller festivalens talsmand Poul Martin Bonde.

- Jeg ved ikke, hvordan hvert eneste telt ser ud derude. Jeg går ud fra, at der er nogle, der har forsøgt at hjælpe. Jeg ved ikke lige, hvor hurtigt det går, men jeg ved, at vi har flyttet telte der, hvor det har været for slemt.

- Men vi er jo ude i naturen, og vi har de vilkår, vi har. Vi kan ikke lave tørvejr eller nødvendigvis lave tør jord, siger talsmanden.

Ifølge DMI kan gæsterne risikere lidt mere regn både lørdag og på festivalens sidste dag, søndag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.