Udland

Canadisk ø evakuerer alle 60 skoler efter bombetrussel

19.000 elever er kørt væk fra deres skoler på grund af bombetrussel. Politiet tror, det er falsk alarm.

UNAVNGIVET Foto: Free/Screenshot Fra CBC News.

UNAVNGIVET Foto: Free/Screenshot Fra CBC News.

Over 60 skoler og universiteter på Prince Edward Island i Canada blev onsdag morgen evakueret på grund af en skriftlig trussel om, at der var placeret bomber på øens skoler.

Det oplyser canadisk politi.

- I meddelelsen stod, at der var placeret bomber på skoler og at de ville eksploderede i dag, men ikke hvilken tid, siger polititalsmand Kevin Baillie på et pressemøde.

Ifølge truslen, der blev sendt på fax, var der tale om flere bomber, men af meddelelsen fremgik det ikke, hvilke skoler der var tale om.

Der er ifølge polititalsmanden foreløbig ikke fundet nogen bomber eller andre mistænkelige genstande, og meget tyder på, at det er falsk alarm.

- Men vi tager den type trusler meget alvorligt, siger han på en pressekonference.

Den eller de mistænkte er ikke identificeret, og der er ikke foretaget anholdelser i sagen, tilføjer han.

Ordren om at evakuere gælder for samtlige skoler på Prince Edward Island, en af Canadas sydøstligste provinser. Det er i flere end 19.000 elever, som skulle evakueres på grund af bombetruslen.

I provinsen Nova Scotia, der ligger lige ved siden af Prince Edward Island, har tre skoler modtaget bombetrusler og er også blevet evakueret.

Politiet betragter truslerne i Nova Scotia og Prince Edward Island som relaterede til hinanden. Også mindst én skole i USA har modtaget en lignende bombetrussel.

Politiet oplyser ifølge den canadiske tv-station CBC, at personale på skolerne på Prince Edward Island har bragt eleverne til sikre områder, hvorfra busser har kørt dem videre. Forældrene har hentet deres børn.

Politiet er onsdag sidst på eftermiddagen dansk tid fortsat i gang med at gennemsøge skolerne.

Prince Edward Island er Canadas mindste provins. Den har et indbyggertal på knap 150.000.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.