Cancellara er lettet: Nu er presset væk

Vinderen af prologen i Tour de France, Fabian Cancellara, er lettet over, at han fik en god start på løbet.

Cancellara er lettet: Nu er presset væk

Præcis som for otte år siden vandt Fabian Cancellara lørdag prologen i Tour de France i den belgiske by Liége, og det var en stor lettelse for den stærke schweizer.

- Det var en vigtig sejr for os, siger Fabian Cancellara fra Radioshack-Nissan.

- Jeg vil ikke sige, at vi har opnået det hele endnu. Men meget pres er væk. Det er normalt at have pres på sine skuldre, når man kommer fra et stort hold som vores. Alle på holdet har gjort det flot. Nu kan Touren starte.

Cancellara vandt foran Bradley Wiggins fra Team Sky, der var syv sekunder efter. Ved mellemtiden halvvejs var Cancellara kun et sekund foran, men så gik han et gear op på de afsluttende kilometer.

- Det giver mig meget at vinde her i dag. Den seneste tid har jeg ikke haft så stor succes, og så er det bare skønt, at jeg vinder i dag.

- I dag var seks kilometer gennem en tunnel, og det er jeg rigtig god til. Jeg kørte mit optimale løb. Det var fedt, siger Cancellara.

Schweizeren har nu fem gange prøvet at vinde på førstedagen af et Tour de France. Når han søndag ifører sig den gule førertrøje, er det 22. gang i karrieren, at det sker.

Med den gule trøje følger altid en lille plysløve fra løbssponsoren Crédit Lyonnais, og Cancellara ved godt, hvem der skal have den.

Hans kone er nemlig gravid og venter parrets andet barn.

- Jeg er glad for at have en løve, jeg kan tage med hjem til vores næste baby. Hjemmet er min base og betyder mere end min træning eller mit hold. Min familie er det vigtigste for mig, og jeg er stolt, siger Radioshack-Nissan-rytteren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.