Cancellara fik tempo-klø

Svenske Kessiakoff vandt overraskende enkeltstarten i Schweiz Rundt

Portugisiske Rui Costa bevarede førertrøjen med en flot enkeltstart. Foto: Scanpix

Portugisiske Rui Costa bevarede førertrøjen med en flot enkeltstart. Foto: Scanpix

GOSSAU:Fredagens etape i cykelløbet Schweiz Rundt endte som noget af en nedtur for de mange schweiziske fans langs vejene.

Tempokongen Fabian Cancellara var den ventede vinder af paradedisciplinen på hjemmebanen, men svenskeren Fredrik Kessiakoff fra Astana-holdet leverede karrierens flotteste resultat og slog Cancellara med to sekunder.
I toppen af klassementet er der masser af spænding, før de afsluttende etaper. Portugiseren Rui Costa fortsætter med at imponere og ligner et godt bud på en samlet vinder af løbet.
Movistar-rytteren stjal rampelyset fra Fränk Schleck på etapeløbets bjergrige anden etape, og fredag viste han sig også fornemt frem på den 34,3 kilometer lange enkeltstart i og omkring Gossau.
25-årige Costa forsvarede ikke bare sin førertrøje på syvende etapes enkeltstart, han udbyggede til sine nærmeste konkurrenter i klassementet. Costa har nu 50 sekunder ned til Roman Kreuziger på andenpladsen.
Også hollandske Robert Gesink fra Rabobank lyste op. Gesink viste Tour-form i tidskørslen, hvor han kørte ganske imponerende.
Den spinkle hollænders favoritterræn er bjergene, og kan han finde formen, når det går op i Tour de France i juli og samtidig levere tidskørsler på niveau med fredagens, så er han afgjort en mand, der skal holdes øje med i verdens største cykelløb.
En anden, der imponerede på enkeltstarten, var Fränk Schleck. Luxembourgeren sætter ofte meget tid til i tidskørslerne, men det gjorde han ikke fredag. Schleck kørte fornemt og er stadig i spil til den samlede sejr. Han har et minut og fire sekunder op til Costa.
Der resterer to etaper i Schweiz Rundt, og der er godt med bjerge, så meget kan fortsat ske i klassementet. Løbet slutter søndag.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.