Carl Holst står fast: Jeg har ret til efterløn

Ny forsvarsminister vil beholde mere end 800.000 kroner i efterløn fra jobbet som regionsformand.

Forsvarsminister Carl Holst (V) vil beholde de mere end 800.000 kroner, han har fået i efterløn fra jobbet som regionsrådsformand i Region Syddanmark. Det siger han, efter at være vendt hjem fra ferie.

Venstre-politikeren har i løbet af sommeren fået kritik for den beslutning fra politiske modstandere.

Og søndag bredte kritikken sig til ministerens eget område, da formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF), Flemming Vinther, gik ud med en usædvanlig skarp kritik.

De menige soldaters formand undrer sig over, at den nye forsvarsminister i sommerferien har fundet tid til at forsvare sin ret til efterløn, mens han ikke været synlig i blandt andet sagen om forsvarets flymekanikere, der advarer mod at fortsætte kampflymissionen mod IS.

Carl Holst siger:

- Deres kritik går på, at forsvarsministeren ikke vil kommenterer på forsvarsstof, men han vil godt kommenterer på, hvad der fup og fakta i en personlig sag. Til det vil jeg sige: Det kan de have fuldstændig ret i.

- Derfor vil jeg nu koncentrere mig om at snakke om forsvarsforhold og ikke mine personlige forhold, siger Carl Holst til Ritzau.

Ifølge reglerne har Carl Holst ret til de 833.040 kroner i efterløn fra jobbet som regionsformand. Det har Social- og Indenrigsministeriet fastslået.

Der er med andre ord ikke noget formelt forkert i, at Carl Holst beholder beløbet, selv om han selv har valgt at sige jobbet som formand for regionen op for at komme i Folketinget.

Heller ikke selvom han i sin nye stilling som forsvarsminister kan se frem til at modtage mere end én million kroner om året i løn.

Ritzau ville dog gerne have spurgt Carl Holst, hvorfor han i lyset af sin nye vellønnede stilling ikke vælger at takke nej til hele eller en del af beløbet, som eksempelvis tidligere forsvarsminister Nicolai Wammen (S) gjorde.

Eller om man som del af Venstres ministerhold ikke bør sige nej til så stort et beløb i efterløn, når partiet blandt andet har været med til at skære i efterlønnen for almindelige danskere.

Carl Holst fastholder dog, at han ikke ønsker at svare på flere spørgsmål og i stedet vil koncentrere sig om sit nye område:

- Nu vil jeg have fokus på mit arbejde som forsvarsminister, og vedrørende den anden sag vil jeg af respekt for det Flemming Vinther og andre har sagt ikke komme ind på det mere, siger Carl Holst.

Han har i et tidligere Facebook-opslag forsvaret sig med, at den såkaldte efterløn er optjent gennem 15 års arbejde som amtsborgmester og regionsrådsformand. Altså at efterlønnen reelt er en del af den samlede løn - ikke en dobbelt løn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.