Carlsberg får millionbøde for miljøsvineri i Kina

Carlsberg strammer op, efter store mængder spildevand er udledt fra bryggeriets kinesiske datterselskab.

Carlsberg får millionbøde for miljøsvineri i Kina

Carlsbergs kinesiske datterselskab, Chongqing Brewery, er blevet idømt en bøde på 12,5 millioner kinesiske yuan, hvilket svarer til 11,15 millioner kroner, for ulovligt at have udledt store mængder spildevand fra nogle af sine bryggerier.

Det fremgår ifølge Ritzau Finans af en meddelelse fra Chongqing Brewery.

Carlsberg har for nylig øget sin ejerandel af Chongqing Brewery betydeligt, og det danske bryggeri er nu gået i gang med at udbedre miljøforholdene på det kinesiske bryggeris fabrikker, siger Jens Bekke, der er pressechef hos Carlsberg, til Ritzau Finans.

- Straks efter, at det var opdaget, iværksatte Carlsberg med den nyudpegede bestyrelse og ledelse i Chongqing Brewery initiativer, så forholdene blev bragt i overensstemmelse med de nationale standarder og tilpasset, så de nyligt købte bryggerier kommer på de samme miljøstandarder som Carlsbergs øvrige bryggerier, siger Jens Bekke.

Ifølge undersøgelser fra de kinesiske myndigheder har Chongqing ulovligt udledt godt 1,5 millioner ton spildevand i perioden februar 2009 til maj 2013.

Derfor er bryggeriet - ud over at bringe forholdene i orden - blevet pålagt at betale afgiften på 12,5 millioner yuan, som desuden kan vokse ganske betragteligt.

Ifølge den kinesiske lovgivning kan Chongqing nemlig ligeledes idømmes en bøde i størrelsesordenen to til fem gange afgiften på 12,5 millioner yuans størrelse, og denne bøde er myndighederne for øjeblikket i gang med at overveje.

Millionbøden påvirker med sikkerhed Chongqing Brewerys driftsresultat for 2013, fremgår det af meddelelsen fra bryggeriet, men beløbet er ifølge Carlsberg "småt" i den samlede gruppes bøger, som derfor ikke påvirkes nævneværdigt.

Carlsberg øgede i december sin ejerandel i Chongqing Brewery til omkring 60 procent og kontrollerer dermed det kinesiske bryggeri.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.