Carnitech konkurs - driften fortsætter

Intensive forhandlinger med nye ejere om rekonstruktion

Carnitech, der har eksisteret siden 1981, fremstiller diverse produktionsudstyr til fødevareindustrien.Arkivfoto: Lars Pauli

Carnitech, der har eksisteret siden 1981, fremstiller diverse produktionsudstyr til fødevareindustrien.Arkivfoto: Lars Pauli

STØVRING:Metalvirksomheden Carnitech A/S i Støvring, der leverer procesudstyr til fødevareindustrien over hele verden, blev fredag taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Aalborg.

Men dele af aktiviteterne fortsætter og ingen af de 160 medarbejdere er opsagt, lyder det fra kilder i virksomheden.

I følge oplysningerne er det alene likviditetsproblemer, der er årsag til konkursen. Virksomhedens bank har ikke ønsket at fortsætte kreditgivningen.

Det forlyder da også, at virksomheden havde overskud i det seneste regnskabsår, hvorfra regnskabet endnu ikke er offentliggjort, mens det i 2011 blev til et underskud på 3,8 millioner kroner og en omsætning på 180 millioner kroner.

Det siges også, at virksomheden har en god ordrebeholdning, og at der foregår intensive forhandlinger omkring en rekonstruktion med nye ejere. Kuratoren, advokat Rasmus Haugaard fra advokatfirmaet Haugaard-Nielsen i Aalborg, skulle da have en stærk forhåbning om, at det lykkes.

Imidlertid har det ikke været muligt at komme i kontakt med Rasmus Haugaard og høre det fra ham selv.

Carnitech var indtil 2010 ejet af den islandske investorgruppe Marel Food System, som efter knap 13 års ejerskab videresolgte virksomheden til American Industrial Acquisition Corporation (AIAC), en stor privatejet amerikansk industrigruppe med europæiske afdelinger i Frankrig, Spanien, Sverige og Holland.

Jan Gregersen, formand for Metal Aalborg, kalder konkursen ærgerlig:

- Det har jo altid været en stor og innovativ virksomhed, påpeger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.