Aalborg

Carreras giver fødselsdagskoncert i Musikkens hus

På sin egen 69 års fødselsdag giver tenoren José Carreras koncert i Musikkens Hus

AALBORG:Verdenstenoren José Carreras gæster Aalborg og Musikkens Hus med sin ”A Life in Music”-turné lørdag 5. december. En turné, der sandsynligvis også kommer til at markerer stjernens endelige farvel til operascenen.

Datoen - 5. december - falder sammen med tenorens egen 69-års fødselsdag.

Samtidig er Aalborg det eneste danske stop på Carreras turné-plan, og publikum kan derfor både forvente en stemningsfyldt julekoncert og et farvel til én af vor tids største operalegender.

Bevægende oplevelse

- Det er en stor glæde for Musikkens Hus, at vi er blevet udvalgt som eneste danske stop på verdensturnéen. Det bliver en utrolig bevægende oplevelse at høre José Carreras folde sin stemme ud i Koncertsalen – måske for sidste gang på dansk grund, siger Lasse Rich Henningsen, adm. direktør i Musikkens Hus.

Carreras lavede efter otte års pause comeback i 2014. Det bragte ham verden rundt og tilbage på toppen af den internationale operascene. I den forbindelse kaldte en anmelder blandt andet hans optræden i operaforestillingen ”El Juez” (Dommeren) for et ”triumferede comeback til operascenen”.

José Carreras blev født i et arbejderkvarter i Barcelona som Josep Carreras i Coll. Familiens sparsomme midler rakte til sangundervisning, og allerede som 10-årig begyndte Carreras at optræde professionelt med sin sang. Han fik sin scenedebut som 24-årig i fødebyen, hvorefter hans karriere tog fart og førte ham til de mest prestigefulde operahuse i verden.

Tredje besøg

Han blev kendt i den bredere offentlighed som én af De Tre Tenorer, der også bestod af Plácido Domingo og Luciano Pavarotti.

Koncerten vil omfatte nogle af de mest berømte arier, og tenoren bliver akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester.

Tenoren har i øvrigt besøgt Aalborg to gange tidligere, nemlig i 1992 og 2005.

Billetter er til salg fra fredag formiddag, 24. april på via Musikkens Hus’ hjemmeside og billetkontor.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.