Swansea og Stoke siger farvel til managere

Den britiske fodboldklub Swansea forlænger ikke med manager Carlos Carvalhal. Paul Lambert er færdig i Stoke.

Portugiseren Carlos Carvalhal vil ikke længere være at finde som manager for Swansea City. Klubben rykkede i denne sæson ned fra Premier League, og nu siger klubben farvel til manageren. Foto: Reuters/Darren Staples/arkiv

Portugiseren Carlos Carvalhal vil ikke længere være at finde som manager for Swansea City. Klubben rykkede i denne sæson ned fra Premier League, og nu siger klubben farvel til manageren. Foto: Reuters/Darren Staples/arkiv

De britiske fodboldklubber Stoke City og Swansea City meddelte begge fredag, at deres respektive managere ikke vil være at finde i de to klubber næste sæson.

Der er tale om Carlos Carvalhal hos Swansea og Paul Lambert hos Stoke.

Swansea takker i den forbindelse Carvalhal for hans tid i klubben.

- Vi vil gerne sige tak til Carlos for hans entusiasme, hårde arbejde og engagement, siden han ankom til klubben i december, siger Swansea-direktør Huw Jenkins på Swanseas hjemmeside.

Carvalhal startede som manager hos Swansea den 28. december sidste år og havde kontrakt for den netop overståede sæson.

Det blev ikke nogen succes med Carvalhal ved roret. Holdet endte som nummer 18 ud af 20 i Premier League og rykker derfor ned fra den bedste engelske liga.

- Vi er naturligvis alle skuffede over klubbens nedrykning fra Premier League, og efter diskussioner med Carlos følte vi, at det var i den bedste interesse for begge parter, at vi bevæger os i en ny retning, siger Huw Jenkins.

Den 52-årige portugiser bliver dermed den tredje manager i Premier League, som mister sit job i denne uge. Tidligere blev Sam Allardyce fra Everton og David Moyes fra West Ham også fjernet fra deres managerposter.

Swansea har endnu ikke annonceret, hvem der overtager sædet efter Carvalhal.

Stoke rykkede også ud af Premier League i den netop overståede sæson. Klubben og manager Paul Lambert går nu hver sin vej, og også Stoke takker den afgående manager for indsatsen.

- Han formåede ikke at føre os til sikkerhed i Premier League, siden han blev udnævnt i januar, men det skyldes bestemt ikke en mangel på indsats, professionalisme og engagement fra hans side, skriver klubben på dens hjemmeside.

Stoke har ikke annonceret en afløser for Paul Lambert.

Den tredje Premier League-nedrykker, West Bromwich, har til gengæld gjort aftalen med den midlertidige cheftræner, Darren Moore, permanent.

Darren Moore blev kåret som månedens manager i Premier League, samme dag som West Bromwich rykkede ud af den bedste række.

Darren Moore blev i begyndelsen af april gjort til midlertidig cheftræner i klubben efter fyringen af Alan Pardew, og Moore gjorde det så godt, at kontrakten nu bliver gjort permanent.

I den næstbedste række har Queens Park Rangers ansat den tidligere engelske landstræner Steve McClaren som manager.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.