CAS offentliggør sin Rusland-dom torsdag

Torsdag ser ud til at blive en skæbnedag for Rusland, som håber at få Wadas dopingdom omstødt.

Wada idømte sidste år Rusland en karantæne på fire år fra internationale sportsbegivenheder. Torsdag afgøres sagen i CAS. (Arkivfoto)

Wada idømte sidste år Rusland en karantæne på fire år fra internationale sportsbegivenheder. Torsdag afgøres sagen i CAS. (Arkivfoto)

LAUSANNE:Torsdag bliver der sat punktum for sagen om den karantæne, som Rusland er blevet idømt af Det Internationale Antidopingagentur (Wada).

Her vil Den Internationale Sportsdomstol (CAS) offentliggøre sin afgørelse, skriver nyhedsbureauet AFP.

Dommen lægges på CAS' hjemmeside klokken 16 dansk tid.

Rusland er blevet udelukket fra internationale sportsbegivenheder i fire år, fordi landet anklages for at have fusket med dopingdata.

I november blev der afholdt en fire dage lang retssag på en hemmelig lokation mellem Wada og Ruslands Antidopingagentur (Rusada).

Den russiske dopingskandale rullede første gang i 2015, da en uafhængig komité i Wada afslørede beviser for et årelangt statsstøttet dopingprogram i Rusland.

Afsløringen førte til en karantæne, der betød, at flere end 100 russiske atleter blev udelukket fra OL i Rio i 2016.

Rusland blev som nation samtidig nægtet adgang til vinter-OL i 2018.

Karantænen blev ophævet i september 2018, men et år senere kom der en ny bombe fra (Wada). Antidopingagenturet konstaterede omfattende manipulation med data fra et laboratorium i Moskva, og en ny karantæne blev udstukket.

Rusada var uenig i den beslutning og ankede til CAS. Ruslands tidligere premierminister Dmitry Medvedev beskrev dommen som "kronisk anti-Rusland-hysteri".

Står den nye karantæne ved magt, kan Rusland misse næste års OL i Tokyo, VM i fodbold i Qatar i 2022 og vinter-OL i Kina samme år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.