CAS stadfæster karantæne til dopingdømt løbetræner

Alberto Salazar og Jeffrey Brown har fået stadfæstet deres fireårige karantæner af CAS.

Alberto Salazar, der har arbejdet med blandt andre Mo Farah og Sifan Hassan, har fået stadfæstet sin dopingkarantæne på fire år.

Alberto Salazar, der har arbejdet med blandt andre Mo Farah og Sifan Hassan, har fået stadfæstet sin dopingkarantæne på fire år.

KØBENHAVN:To år efter den oprindelige dom har løbetræneren Alberto Salazar fået stadfæstet sin karantæne på fire år af Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Det meddeler CAS på sin hjemmeside torsdag morgen.

Stadfæstelsen inkluderer også en karantæne på fire år til lægen Jeffrey Brown, som behandlede mange af Salazars atleter på Nike Oregon Project i Portland, hvor Salazar var den ledende træner.

Salazar og Brown blev i begyndelsen i oktober 2019 idømt karantæner på fire år af USA's Antidopingagentur, Usada, for at "orkestrere og facilitere forbudt dopingadfærd".

Som følge af skandalen valgte Nike at nedlægge Nike Oregon Project få uger efter.

Salazar har blandt andet været træner for den firedobbelte britiske OL-guldvinder Mo Farah, indtil briten besluttede at droppe ham i 2017. Han har også tidligere arbejdet med den dobbelte olympiske guldvinder Sifan Hassan.

CAS' behandling af sagen har været udskudt på grund af coronapandemien, og det fremgår desuden af stadfæstelsen, at Usada argumenterede for en længere karantæne end de fire år.

Salazar og Brown søgte omvendt frifindelser, men CAS valgte altså en fastholdelse af den oprindelige dom.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.