Hirtshals

Casper Steinfath padler mod Norge i weekenden

Den firedobbelte SUP-verdensmester har fået grønt lys for at begynde de 130 km til Norge

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Frederik Clement

HIRTSHALS:Casper Steinfath har været klar i næsten en måned, men nu ser vejret endelig ud til at arte sig. Søndag nat planlægger Steinfath og holdet bag projekt ’’Viking Crossing’’ at krydse Skagerak på padlebræt.

I forhold til sidste år, hvor Casper Steinfath måtte opgive turen 12 km fra mål, så har man i år arbejdet med flere steder af sejle ud fra samt flere slutdestinationer på den norske kyst. Derfor bliver det heller ikke fra hjemstavnen i Klitmøller, at turen starter, men i stedet fra Hirtshals. Det valg er truffet, da vindforholdene fra det udgangspunkt er bedre.

Turen er planlagt til at begynde kl. 01.00 søndag nat, og indtil solopgang bliver det altså kun med lys fra pandelampen. Det er dog et bevidst valg, siger Casper Steinfath.

- Det er en ekstrem udfordring og en barnedrøm for mig at krydse Skagerrak. Det, der virkelig tænder mig, er den ekstra udfordring i at padle mange timer i et frådende hav i dyb mørke og i frysende kolde temperaturer. At krydse Skagerrak er den ultimative kulmination af drømme, passion og skills, siger han.

Det forventes at turen kommer til at vare mellem 18 og 24 timer afhængig af vind, strøm og bølger. Målet bliver Kristiansand og turens længde bliver på omkring 130 km.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.