Casper Steinfath padler mod Norge i weekenden

Den firedobbelte SUP-verdensmester har fået grønt lys for at begynde de 130 km til Norge

Mikkel Eklund
En af ændringerne til projektet i år er et større surfbræt end sidst. Brættets længde er over fire meter, og det større bræt er langsommere, men nemmere at holde balancen på. Foto: Peter Mørk
Hirtshals 16. marts 2018 10:30 - Opdateret 16. marts 2018 10:37

HIRTSHALS: Casper Steinfath har været klar i næsten en måned, men nu ser vejret endelig ud til at arte sig. Søndag nat planlægger Steinfath og holdet bag projekt ’’Viking Crossing’’ at krydse Skagerak på padlebræt.

I forhold til sidste år, hvor Casper Steinfath måtte opgive turen 12 km fra mål, så har man i år arbejdet med flere steder af sejle ud fra samt flere slutdestinationer på den norske kyst. Derfor bliver det heller ikke fra hjemstavnen i Klitmøller, at turen starter, men i stedet fra Hirtshals. Det valg er truffet, da vindforholdene fra det udgangspunkt er bedre.

Turen er planlagt til at begynde kl. 01.00 søndag nat, og indtil solopgang bliver det altså kun med lys fra pandelampen. Det er dog et bevidst valg, siger Casper Steinfath.

- Det er en ekstrem udfordring og en barnedrøm for mig at krydse Skagerrak. Det, der virkelig tænder mig, er den ekstra udfordring i at padle mange timer i et frådende hav i dyb mørke og i frysende kolde temperaturer. At krydse Skagerrak er den ultimative kulmination af drømme, passion og skills, siger han.

Det forventes at turen kommer til at vare mellem 18 og 24 timer afhængig af vind, strøm og bølger. Målet bliver Kristiansand og turens længde bliver på omkring 130 km.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...