Cassano og Balotelli sender Italien videre

Italien hentede en 2-0-sejr over Irland ved EM og går videre til kvartfinalerne sammen med Spanien.

Cassano og Balotelli sender Italien videre

Italien er klar til kvartfinalerne ved EM i fodbold. Det står klart, efter at Italien mandag aften i Poznan vandt 2-0 over Irland i gruppe C.

Italiens landstræner, Cesare Prandelli, havde lavet om på flere positioner i forhold til 1-1-kampen mod Kroatien.

Andrea Barzagli var blevet sin skade kvit og rykkede ind ved siden af Juventus-klubkammeraten Giorgio Chiellini i midterforsvaret, som var lavet om fra at bestå af tre til fire mand.

Roma-spilleren Daniele De Rossi blev til gengæld flyttet fra forsvaret til sin vante plads på midtbanen, og i front var problembarnet Mario Balotelli droppet til fordel for Antonio Di Natale.

Hos irerne spillede Damien Duff sin landskamp nummer 100, og Robbie Keane havde i dagens anledning overladt anførerbindet til jubilaren.

Selvom Irland på forhånd var færdige ved EM, ville landet med den italienske landstræner Giovanni Trapattoni tydeligvis forlade turneringen på værdig vis, og Irland stressede hurtigt italienerne.

Efter en halv times spil var kampen dog begyndt at vende i italiensk favør, og fem minutter senere kom belønningen.

Antonio Cassano steg til vejrs og headede på mål efter et hjørnespark fra Andrea Pirlo, og den irske målmand, Shay Given, kunne ikke holde hovedstødet.

Bolden sneg sig lige ind over stregen til 1-0, inden Damien Duff fik den sparket ud via overliggeren.

I anden halvleg trak italienerne sig mere tilbage på banen.

Kort før tid blev Irlands Keith Andrews udvist, og til sidst scorede indskiftede Mario Balotelli et flot mål til 2-0.

Da Spanien samtidig holdt 1-0-føringen i den anden kamp mod Kroatien, er Italien videre fra andenpladsen efter spanierne.

/ritzau/