CAU: Kabinepersonale fortsætter strejken

Selv om CAU har givet SAS' strejkende kabinepersonale besked om at genoptage arbejdet, er det ikke sket.

SAS' strejkende kabinepersonale ønsker ikke at genoptage arbejdet, som de ellers har fået besked på.

Det fortæller Jean Pierre Schomburg, næstformand i fagforeningen kabinepersonalet, CAU.

- Jeg er kommet inde fra Dansk Arbejdsgiverforening, hvor jeg sad sammen med repræsentanter fra SAS, og der blev jeg pålagt at gå ud og bede mine medlemmer om at genoptage arbejdet klokken 16.45.

- Det har jeg gjort. Det er de spilleregler, der er. Jeg sagde til dem i klar tekst, at de skulle genoptage arbejdet, siger han til Ritzau.

Striden drejer sig om, at 147 ansatte skal flyttes over i SAS' nye datterselskab Cimber. Parterne kan ikke blive enige om en overenskomst for medarbejderne.

- Deres (kabinepersonalets, red.) besked til mig var, at de ikke genoptager arbejdet, før de har en underskrevet overenskomst i Cimber, og at de ikke vil finde sig i Cimber-fidusen, siger Jean Pierre Schomburg.

Ifølge næstformanden vil SAS' kabinepersonale ikke acceptere, at de skal blive "virksomhedsoverdraget natten over i denne Cimber-fidus."

- De vil have trygheden i en kollektiv overenskomst, så de også i fremtiden kender deres rettigheder, forklarer han.

Jean Pierre Schomburg nævner også, at det er ham uforståeligt, at SAS ikke har kontaktet ham langt tidligere for at finde en løsning på konflikten.

- Jeg har stået til rådighed i hele processen, men jeg har intet hørt fra SAS' ledelse. Det undrer mig, at de ikke har en interesse i at få flyene i luften og at få passagerne ud at flyve, siger næstformanden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.