Cekic er landet: Jeg går ingen steder

Fortsætter sit angreb på regeringens skatteaftale - men bliver i SF, siger hun

Özlem Cekic ankommer fra Chicago til Kastrup lufthavn. (Foto: Mads Nissen/Scanpix 2012)

Özlem Cekic ankommer fra Chicago til Kastrup lufthavn. (Foto: Mads Nissen/Scanpix 2012)

INDLAND:Der bliver ingen stemme fra SF'eren Özlem Cekic til den skatteaftale, som regeringen indgik med Venstre og De Konservative for en uge siden.

Det gentager den oprørske SF'er, umiddelbart efter at være landet i Københavns Lufthavn efter en rejse til USA.

- Jeg kommer ikke til at stemme for den aftale. Den tager penge fra arbejdsløse, førtidspensionister, efterlønsmodtagere og syge for at give penge til de velhavende, siger hun.

Sådan en politik følger ikke SF's princip om, at de bredeste skuldre skal bære det tungeste læs, understreger hun.

Selv om hun har mistet alle sine ordførerskaber, fordi hun nægter at stemme for skatteaftalen, så venter hun ikke at få sparket af SF. Hun vil heller ikke søge hen i et andet parti.

- Jeg har aldrig troet, jeg ville blive smidt ud af gruppen. Jeg går ingen steder, siger hun.

Mens Özlem Cekic tager fratagelsen af sine ordførerskaber til efterretning, så understreger hun, at hun fortsat har sin ytringsfrihed og fortsat vil arbejde politisk for samfundets udsatte grupper.

Det har altid været hendes politiske udgangspunkt, og hun mener ikke, at det er hende, der har flyttet sig politisk. Men hendes parti. Og den følelse tror hun også, at mange vælgere har.

- Jeg har fået stor opbakning i mails og sms'er og også på Facebook, siger SF'eren, der dog anerkender nødvendigheden af at indgå politiske kompromiser på Christiansborg.

- Man skal kunne indgå kompromiser. Og det har jeg gjort masser af gange. Jeg har gjort det her én eneste gang siden 2007, siger hun om beslutningen om at stemme imod sin folketingsgruppe.

- Jeg kommer ikke til at stemme for den aftale, der tager penge fra arbejdsløse, efterlønsmodtagere, førtidspensionister og syge, siger Özlem Cekic.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.