Central p-plads får et pift

Makeup til "klitplads" ved strandpavillon og Sdr. Strandvej i Løkken

Kirsten Olsen
Skitse til 2. del af Løkkens områdefornyelse langs Sdr. Strandvej. Den kommunale del af p-pladsen foran Strandpavillonen forskønnes og der skabes opholdssteder ved at inddrage nogle p-pladser
Parkering 21. februar 2018 14:46

LØKKEN: Der var stort fremmøde til det borgermøde Hjørring Kommune havde indkaldt til vedrørende forskønnelse af p-pladsen ved Sdr. Strandvej/Norgesvej i Løkken.

Der måtte hentes flere stole ind i det store selskabslokale på 1. sal på Action House, hvor mødet om tiltag nr. to i Løkkens område- fornyelse fandt sted. Det første tiltag havde fokus på Torvet. Udviklingskonsulent i Hjørring Kommune Helle Lyngbak og arkitekt Anne Vium Skaarup fra Skaarup Landskab præsenterede projektforslaget.

Der bliver etableret en hyggelig plads med opholds- og siddemuligheder i hjørnet ud mod gaderne. Pladsen skal koble byen og stranden, idet hele parkeringspladsen og opholdspladsen bliver omkranset af nye klitrækker tilplantet med hjelm. Stien fra pladsen og forbi Strandpavillonen til stranden bliver renoveret.

Af de nuværende 55 parkeringspladser bliver der bevaret 35 pladser og to handicap p-pladser.

To synspunkter

På mødet var der generelt stor ros til projektet fra deltagerne. Dog var der en lang diskussion om behovet for p-pladser i Løkken by. Der herskede to synspunkter om den sag.

Det ene lød på, at det er en skam, at der skal være parkeringspladser på en plads der er så unikt beliggende.

- Der er netop naturen og det attraktive område der tiltrækker gæster til Løkken. I andre turistbyer, både større og mindre, er folk vant til, at der skal parkeres uden for byen, og så må man gå det sidste stykke.

- Lav dog en rigtig dejlig plads på hele området. Den er alt for god til at blive brugt til parkeringsplads, lød argumenterne.

Det modsatte synspunkt gjorde gældende, at hvis ikke bilisterne kan komme ind i byen og parkere, ja så bliver de væk.

Der var dog mest stemning for det fremlagte forslag.

- Vi går i gang, og så er vi færdige til sommer, lød det fra Helle Lyngbak, og den udmelding blev modtaget med bifald.

Byrådet har frigivet 1,5 mio. kr. fra den samlede projektpulje på 4,875 mio. kr. til områdefornyelsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...