Udland

Centralafrikansk premierminister træder tilbage

Præsidenten for Den Centralafrikanske Republik har anmodet om premierministerens afgang.

Premierminister Andre Nzapayeke træder sammen med sin regering tilbage i Den Centralafrikanske Republik (CAR), oplyser statsradioen.

Det er præsidenten, der har bedt om hans afgang. Ifølge nyhedsbureauet AP sker det på grund af mislykkede forhandlinger med oprørerne i landet.

- Statsoverhovedet har anmodet om og modtaget premierminister Andre Nzapayeke og dennes regerings aftrædelse, siger en talsmand for præsident Catherine Samba-Panza.

Overgangsregeringen blev indsat i januar og skulle sidde frem til det planlagte valg i 2015. Der er endnu ikke blevet valgt en ny premierminister.

Den lille fattige republik har kæmpet med vold og politisk ustabilitet, siden landet blev selvstændigt fra Frankrig i 1960.

Volden er eskaleret, siden de primært muslimske Seleka-oprørere i marts sidste år tog magten i et statskup, der fjernede daværende præsident Francois Bozize.

Det fik FN til at udsende fredsbevarende FN-tropper, der skulle hjælpe afrikanske og franske tropper i landet.

I februar vedtog EU at sende soldater til det uroplagede land, mens Frankrig valgte at opruste, således at der var 2000 franske soldater udstationeret.

I starten af året var næsten en million mennesker flygtet fra deres hjem, og FN har advaret om, at situationen kan udvikle sig til et folkedrab.

FN har 12.000 fredsbevarende soldater i Den Centralafrikanske Republik.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst