Centralt byområde forvandles

Kvarteret omkring Budolfi Plads står over for en gennemgribende ændring - og nu kan man sige sin mening

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Brugsen lukkede før jul, men der kan kommet nyt liv på facaden med graffitikunst. Dog kun midlertidigt.

AALBORG:Skal Budolfi Kirke have bedre plads uden om og tage sig mere markant ud i bybilledet? Skal der være mindre bilkørsel? Og skal Aalborg Kommune give lov til, at der kan opføres 12.000 kvadratmeter til et nyt Magasin.

Det er nogle af de spørgsmål, som kommunen nu sender ud i offentligheden med mulighed for at give sit synspunkt til kende.

Parkeringsanlæg væk

Kvarteret omkring Budolfi Kirke og Aalborg Teater står over for en større forandring, som er igangsat, fordi kommunen vil nedlægge det nuværende parkeringsanlæg på Budolfi Plads og i stedet have en p-kælder.

Samtidig er der udsigt til, at pensionsselskabet PKA vil sælge en markant bankejendom over for Budolfi Kirke. I området lægges op til byggeri på 16.000 kvadratmeter. Heraf tænkes 12.000 reserveret til Magasin, der gerne vil tilbage til Aalborg.

Men visionen kræver en ændring af kommuneplanen, der nu kommer ud i høring.

Grøn trappe som nyt gaderum

Kommunen har blandt andet skitseret en løsning, som lægger op til, at der bygges en ny gadetrappe, der forbinder Algade med Vingårdsgade. Trappen kan blive beklædt med græs og vil kunne være et grønt opholdsrum.

- Det er en stor mundfuld med mange kvadratmeter midt i den oprindelige del af Aalborg, så vi skal tænkes os godt om, men hvis vi tænker japansk og udnytter pladsen klogt, kan det lade sig gøre, mener rådmand Mariann Nørgaard, som mandag fik byrådets opbakning til at sende planen ud i offentligheden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.