Cepos: Løkke mangler selv at komme med et reformudspil

Liberal tænketank roser Lars Løkkes advarsel om "selvtilstrækkelighed", men savner også svar fra Venstre.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, advarer mod at sætte de økonomiske reformer på pause, blot fordi det ser ud til at gå bedre med dansk økonomi.

Sådan lyder det søndag fra Løkke i et interview i Jyllands-Posten.

Men Venstre mangler selv at komme med en række udspil til reformer, så Danmark undgår en økonomisk "maveplasker", lyder det fra den liberale tænketank Cepos.

- Det er en meget relevant advarsel, han kommer med. Men vi ser gerne, at han også selv kommer med et konkret reformkatalog. Indtil videre har han jo bare sagt, at Venstre ønsker et kontanthjælpsloft, og der har han faktisk heller ikke været konkret, siger cheføkonom Mads Lundby Hansen til Ritzau.

Regeringen har netop fremlagt det såkaldte konvergensprogram - en slags helbredsattest for dansk økonomi, der hvert år skal sendes til EU.

Hovedbudskabet er en opskrivning af forventningerne til væksten i valgåret 2015 og til næste år. Men det skal man ikke lade sig forblænde af, lyder det fra Cepos:

- Der er kommet bedre nøgletal på det seneste i dansk økonomi. For eksempel er beskæftigelsen vokset. Men man skal være opmærksom på, at den forbedring af væksten, der er kommet, kun er på den korte bane. Når vi kigger frem mod 2030, står vi til en meget lav økonomisk vækst.

Han opfordrer derfor til, at partierne på Christiansborg lægger deres konkrete bud på en langsigtet økonomisk politik frem.

- Faktisk synes jeg, det er naturligt, at regeringen og oppositionen lægger de planer frem, der for alvor skal øge beskæftigelsen og væksten fremadrettet.

Spørgsmål: Er det ikke meget naturligt at vente til efter et valg for at se, hvilket politisk flertal, der tegner sig?

- Nej, det synes jeg faktisk ikke. Det burde være lige til for de politiske partier at lægge frem, hvad de vil med for eksempel dagpengene, kontanthjælpen, efterløn, folkepension og skattesystem, siger Cepos-cheføkonomen til Ritzau.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.