Cepos-økonom er den mest citerede økonom

Cheføkonomen i den borgerligt-liberale tænketank Cepos er den mest citerede økonom i 2012, viser ny liste.

Cepos-økonom er den mest citerede økonom

Det plejer normalt at være cheføkonomerne i Danske Bank og Handelsbanken, Steen Bocian og Jes Asmussen, der kæmper om titlen som landets mest citerede økonom.

Men for første gang nogensinde toppes Børsens årlige citat-opgørelse af en økonom fra en privatfinansieret tænketank.

Øverst på 2012-listen ligger nemlig Mads Lundby Hansen, cheføkonom i den borgerligt-liberale tænketank Cepos, som kan kalde sig den mest citerede person fra det danske økonom-miljø i de førende aviser herhjemme.

Hans navn optræder hele 263 gange i spalterne, og dermed henviser cheføkonomen fra Cepos sværvægteren Nils Bernstein, direktør i Danmarks Nationalbank, til en andenplads. Steen Bocian tager tredjepladsen med 240 citater.

Eksperter peger på, at tænketankene er erhvervslivets nye våben i kampen om at præge den politiske og økonomiske debat. Mads Lundby Hansen siger da også selv, at de mange tænketanke gør en forskel i debatten.

- Debatten herhjemme har været alt for konsensuspræget. Vi har som tænketank siden 2005 anbefalet lavere marginalskatter, et opgør med satsregulering og nulvækst i den offentlige sektor, siger han til Børsen.

- Nu er der en politisk erkendelse af vores synspunkter, tilføjer Mads Lundby Hansen.

Det er tiende gang, at Børsen har kortlagt brugen af økonomer i danske aviser. Børsens opgørelse omfatter citater i Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten, Information, Weekendavisen og Børsen selv.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.