Politik

Cepos: Regeringens energiudspil vil give job til 400 personer

Afgifter på el og elvarme samt andet lettes i regeringens energiudspil, der skal findes politisk flertal for.

Regeringens energiudspil letter afgifter for omkring to milliarder kroner, hvilket skaber job til 400 personer.

Det viser udregninger fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos.

Det bringer statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) reformkonto siden valget op på 3850 personer trods en ambition om 55.000-60.000 personer i 2025.

- I regeringens udspil lettes elafgiften, elvarmeafgiften og afgifterne for liberale erhverv. Afgiftslempelserne indebærer grundlæggende, at der kan købes flere varer for en ekstra arbejdstime.

- Det øger arbejdsudbuddet ifølge vismændene og Finansministeriet, siger cheføkonom Mads Lundby Hansen, Cepos, i en skriftlig kommentar.

Regeringens energiudspil blev præsenteret i sidste uge, mens Socialdemokratiets modspil blev præsenteret torsdag. Snart indledes de egentlige forhandlinger.

Det er bidende nødvendigt at øge arbejdsudbuddet - at flere vil arbejde mere - når samfundet er på vej ind i en højkonjunktur, for ellers bremses opsvinget ifølge Mads Lundby Hansen.

Han peger på, at daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) øgede beskæftigelsen med 36.000 personer.

Til sammenligning øgede Lars Løkke Rasmussen i sin første regeringsperiode fra 2009-2011 beskæftigelsen med omkring 70.000 personer.

- Selv om Løkke i regeringsgrundlaget er ambitiøs, så er reformviljen på Christiansborg stærkt aftagende, selv om presset på arbejdsmarkedet vokser, siger Mads Lundby Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst