Milliardindsprøjtning: Champions League øger præmiepulje

De 32 deltagende klubber i Champions League-gruppespillet skal fordele 14,5 milliarder imellem sig.

På grund af tidligere meritter er Real Madrid sikret mindst 372 millioner kroner for sin deltagelse i Champions League i næste sæson. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters

På grund af tidligere meritter er Real Madrid sikret mindst 372 millioner kroner for sin deltagelse i Champions League i næste sæson. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters

FODBOLD:I forvejen har Champions League været en guldrandet forretning for de deltagende klubber, men fra næste sæson får pengepræmierne et markant nøk op.

Det meddeler Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), der står bag turneringen.

I næste sæson vil de 32 klubber, der deltager i gruppespillet, skulle dele en pulje svarende til 14,5 milliarder kroner. I den forgangne sæson var beløbet 10,4 milliarder kroner.

De kvalificerede klubber er som minimum sikret 113 millioner kroner, og man kan øge indtjeningen med 20 millioner kroner per sejr. En uafgjort kaster 6,7 millioner kroner af sig.

De største klubber bliver i endnu højere grad tilgodeset, da gode resultater i de seneste ti sæsoner og europæiske titler siden 1950 også kaster anselige beløb af sig.

Real Madrid, der har vundet Champions League de seneste tre sæsoner, kan se frem til flest startpenge. Madrid-klubben er sikret 372 millioner kroner, førend den første kamp er fløjtet i gang.

Fire danske klubber jagter millioner

Europa League er en knap så lukrativ forretning set i forhold til, da en kvalifikation udløser mindst 21,7 millioner kroner.

Som dansk mester skal FC Midtjylland forsøge at bane sig vej til de mange millioner i Champions League.

Brøndby, FC Nordsjælland og FC København kan jagte en plads i Europa League-gruppespillet.

/ritzau/AP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.