Chanceløs Cecilie Uttrup: Jeg begik for mange fejl

Den danske kaptajn tog forkerte beslutninger, men afviser, at VM-ruten i Innsbruck var for hård.

Cecilie Uttrup Ludwig kunne intet stille op, da VM-løbet blev afgjort og tabte mere end syv minutter til den hollandske vinder. Foto: Heinz-Peter Bader/Reuters

Cecilie Uttrup Ludwig kunne intet stille op, da VM-løbet blev afgjort og tabte mere end syv minutter til den hollandske vinder. Foto: Heinz-Peter Bader/Reuters

Der skal hårdt arbejde til, før Cecilie Uttrup Ludwig kan true den absolutte verdenselite i et VM-løb.

Det erkender holdkaptajnen for det danske cykellandshold efter at være blevet kørt i sænk af konkurrenterne på den hårde rute i Østrig.

Hollandske Anna van der Breggen var helt suveræn og vandt en stensikker guldmedalje, mens Uttrup kom i mål på en beskeden 23.-plads mere end syv minutter efter.

- Jeg begik desværre for mange fejl, erkender hun efter dukkerten.

Danskeren brugte mange kræfter i et tidligt udbrud, der hurtigt blev kørt ind.

Kort efter stak flere ryttere af, blandt andet australieren Amanda Spratt, der udnyttede affyringsrampen til at knokle sig til en sølvmedalje.

- Det var tydeligvis ikke det rigtige udbrud, jeg var med i. Jeg skulle have været med det næste udbrud med Spratt. Vi må lære af det. Jeg har masser af VM'er foran mig, så jeg suger til mig som en svamp, siger 23-årige Uttrup.

Op til VM har hun været ude med kritik af arrangørerne, fordi kvindernes rute mangler den sidste, hårde stigning, som mændene skal over søndag.

De store tidsforskelle i kvindernes løb kan dog indikere, at kvinderuten trods den manglende klatretur var rigeligt hård. Men danskeren afviser, at turen var for barsk.

- Jeg synes egentlig ikke, den var for hård. Jeg havde det faktisk fint, så det er mest taktisk, jeg manglede noget.

- Men jeg skal da arbejde hårdt hen over vinteren, for hvis jeg skal bide skeer med folk som Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, så skal jeg arbejde på det ene, det andet og det tredje.

- I'll be back, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.