Charlottehøj får huslejen sat ned

Afdelingen er en af de syv, der fra nytår kan se frem til lavere husleje

Charlottehøj i Vejgaard er blandt de afdelinger, der får huslejen sat ned.

Charlottehøj i Vejgaard er blandt de afdelinger, der får huslejen sat ned.

For et par måneder siden fik 18 afdelinger i Himmerland Boligforening huslejen sat ned - og med virkning fra årsskiftet følger den samme positive udvikling i yderligere syv afdelinger.

- Vi iværksatte for et års tid siden en indsats, der skal optimere driften betydeligt og det er det arbejde, yderligere beboere nu mærker det kontante udbytte af.

- Driftsoptimeringen handler om, at vi generelt skal blive betydeligt bedre til at planlægge, til at købe ind og til at anvende både vores egne og eksterne ressourcer. Og målet er enkelt. Vi skal gøre bedre brug af de midler, vi har til rådighed og om muligt nedsætte den husleje, vores beboere betaler, siger direktør Ole Nielsen.

Beboerne i de syv afdelinger får pr. 1. januar 2017 deres husleje nedsat med typisk et par procent.

Dog er der afdelinger, hvor det i særlig grad er lykkedes at gennemføre bedre disponering af ressourcerne og her kan beboerne glæde sig over en huslejereduktion på mellem fire og næsten syv procent.

De 18 afdelinger, der tidligere på året fik nedsat huslejen, har uændret husleje i 2017.

I faktiske tal handler det om, at beboerne i de i alt 25 afdelinger på årsplan skal betale omkring 3,5 mio. kr. mindre i husleje.

Ole Nielsen oplyser, at der ingen huslejenedsættelser er for de afdelinger, der aktuelt er i gang med eller har nært forestående renoveringer. Det skyldes, at huslejerne er omfattet af renoveringernes finansieringsplan.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst