Charmerende rosé

Roséens lyserøde farve er trukket ud af de røde druers skaller.
Ernæring 3. august 2007 06:00

CARMEN ROSÉ 2006, Chile. Vinens Verden, Odense, 49,50 kr. Carmen har blandet Cabernet Sauvignon og Syrah til roséen - lige dele af hver. Det har været en god ide. Resultatet er en charmerende, let og tør vin, der ikke skal udfordres med alt for kraftig mad. Den er perfekt til et glas uden mad, men lys fisk og fjerkræ duer også. Roséen får sin farve fra de røde skaller, nøjagtig som rødvinen. Druemost er normalt klar. Under gæringen trækkes farven ud af skallerne, så jo længere most og skaller er i kontakt, des mere trækkes ud. Rosé har opnået sin farve på under et døgn. Så presses vinen, der gærer færdig uden skalkontakt. Der lægges altid vægt på frugten i rosé, så der gæres ved lav temperatur, ca. 15 grader. Rødvin gærer ved knap 30 grader. { Syv point af otte mulige.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...