Charmetrolden Shaka

Sidste festival-dag sparket perfekt i gang med dancehall-fest i Rocktown-teltet

Shaka Loveless gav en forrygende intimkoncert i Nibe Festivals Rocktown-telt. Foto: Carl Johan Jensen

Shaka Loveless gav en forrygende intimkoncert i Nibe Festivals Rocktown-telt. Foto: Carl Johan Jensen

NIBE FESTIVAL

# # # # # #

SHAKA LOVELESS


NIBE: Æteren flyder i denne tid over af dancehall-hits som ”Faxe Kondi” og ”Kugledans”, og Nibe Festival har da også genren fint repræsenteret med navne som Klumben & Raske Penge, Wafande og Shaka Loveless.
Men kan de også præstere på scenen, hvad de stykker sammen i studiet?
Shaka Loveless havde den lidet misundelsesværdige tjans at spille i Rocktown-teltet tidligt lørdag eftermiddag.
Teltet var fyldt godt op, og selvom det i starten kneb med at stoppe knæveren blandt det ungdommelige publikum, lod den lille aarhusianske charmetrold sig ikke gå på. Med et stort smil klistret på ansigtet og tydeligt benovet over det store fremmøde kørte han og det velspillende band løs med den glade blanding af reggae og hiphop, som kendetegner genren.
Der var blandt andet en sang om tømmermænd, en hyldest til Nørrebro og en charmerende reggaeversion af den 40 år gamle Skousen & Ingemann-klassiker ”Herfra hvor vi står”.
Halvvejs i sættet havde han publikum helt med på festen. Og da han som næstsidste nummer satte i med hittet ”Tomgang”, eksploderede teltet nærmest i jubel og fællesskrål. Det hele sluttede med et herligt uptempo-nummer, og så var tre kvarter nærmest fløjet afsted.
Dancehall-genren er flere gange dømt ude som en døgnflue men bliver ved at poppe op. Hvor længe den nuværende generation kan holde interessen fangen, vides ikke. Men lørdag på Nibe Festival var Shaka Loveless det helt rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

Lars Aare

lars.aare@nordjyske.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.