Chauffør opdager stjålne danske vogntog i Tyskland

Takket være transportbranchens erhvervs-nabohjælp er kølebiler med millionlast på vej hjem til ejermanden.

Chauffør opdager stjålne danske vogntog i Tyskland

Takket være en årvågen dansk chauffør lykkedes det i weekenden politiet at skaffe stjålne kølebiler for to millioner kroner tilbage til deres rette ejermand.

De to vogntog med trækkere og køletrailere var blevet stjålet fra vognmand Finn Rams fra Hirtshals.

Tyveriet blev rundkastet til danske vognmænd og chauffører, og søndag blev et af vogntogene opdaget på motorvejen i Tyskland af en dansk chauffør fra et firma i Hanstholm.

Han meldte tilbage til vognmanden, som kontaktede Udlændingekontrolafdelingen (UKA) hos Syd- og Sønderjyllands Politi i Padborg, der har speciale i grænseoverskridende kriminalitet.

UKA fik i samarbejde med tysk politi standset begge lastbiler et sted syd for Neumünster.

- Det er en uvurderlig hjælp, vi får fra lastbilchauffører og vognmænd, som hjælper hinanden med at holde udkig efter stjålne lastbiler, sættevogne og trailere i udlandet, siger politikommissær Eskild Bossen fra Udlændingekontrolafdelingen.

Han betegner indsatsen som erhvervs-nabohjælp.

De to stjålne danske lastbiler var blevet udstyret med litauiske nummerplader. I og omkring bilerne fandt politiet to litauiske mænd på 21 og 44 år, der blev anholdt.

Vogntogene er på vej hjem til vognmanden i Danmark. De to anholdte litauere vil blive udleveret til dansk politi, så de kan blive stillet for retten herhjemme.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.