Chef til dømt læge: For tidligt at spå om hans fremtid

Sygehuset i Nykøbing Falster vil nu kigge nærmere på byrettens dom mod bedrageridømt overlæge.

Det er for tidligt at spå om, hvorvidt den bedrageridømte læge Peer Grande står til at miste sit arbejde på sygehuset i Nykøbing Falster, hvor han i dag arbejder.

Det fortæller sygehusdirektør Arne Cyron.

- Nu er dommen kommet, og så må vi sammen med vores jurister vurdere, om det skal have ansættelsesmæssige konsekvenser. Det vil vi altid gøre, hvis en af vores ansatte skulle blive dømt i en straffesag, Arne Cyron til Ritzau.

- Men jeg kan sige, at han har været ansat hos os i et par år, og har udført et rigtig godt stykke arbejde til gavn for mange mennesker, tilføjer han.

Peer Grande blev fredag af Københavns Byret idømt halvandet års betinget fængsel. Fordi dommen er gjort betinget, slipper Peer Grande for at skulle i fængsel, men retten har bestemt, at overlægen skal sone sin brøde med 250 timers samfundstjeneste.

Med dommen har Peer Grande ikke fået frataget retten til at arbejde som læge.

Spørgsmål: Kan der ikke være noget moralsk forkert i at arbejde på et sygehus, når man er blevet kendt skyldig i at have tage fra kassen på Rigshospitalet?

- Jeg kan ikke svare konkret. Det er en personlig holdning. Jeg har et overordnet ansvar for, at blandt andet vores hjertepatenter får en god behandling, hvilket han sammen med kolleger er med til at realisere

- Igen kan jeg sige, at vi nu sammen med vores jurister skal kigge på dommen og forholde os til den, svarer Arne Cyron.

Svindlen drejer sig blandt andet om udgifter til dyre Rolex-ure, middage og flybilletter. Den begyndte at rulle tilbage i sommeren 2013, hvor Jyllands-Posten bragte de første af en række afsløringer om rod i offentlige forskningsmidler.

Peer Grande arbejder i dag på Nykøbing Falster Sygehus, efter at han blev hjemsendt fra sit arbejde på Rigshospitalet i forbindelse med sagen.

Region Hovedstaden iværksatte på baggrund af afsløringerne en revisionsundersøgelse, og i forløbet blev fem læger politianmeldt og efterfølgende sigtet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.