Chefforhandler: Der vil altid være en uenig borgmester

Ikke alle borgmestre synes, det er en god idé at varsle lockout mod lærerne. KL mener, den har bred opbakning.

Chefforhandler: Der vil altid være en uenig borgmester

Selvom flere borgmestre i en række kommuner tidligere har advaret mod at varsle lockout mod skolelærerne, mener forhandlingsleder i Kommunernes Landsforening, Michael Ziegler (K), at der er bred opbakning til beslutningen.

- Der er meget bred opbakning, og så kan det godt være, du kan finde en borgmester, som er uenig. Sådan vil det altid være, siger Michael Ziegler.

Chefforhandleren henviser til, at der på mange møder med borgmestre i landets kommuner har været et klart ønske om at afskaffe arbejdstidsreglerne for folkeskolelærerne.

- Jeg oplever sådan set ikke, at de borgmestre er uenige i det, vi gør. Vi har brugt rigtig meget energi på at føle efter, om vi havde opbakning i kommunerne, til det vi ville. Det har jeg en klar fornemmelse, om at det har vi, siger han og tilføjer:

- Det er jo kommet som et ret massivt ønske fra kommunerne.

23 kommuner over hele landet har i stilhed forhandlet løsninger på plads om lærernes arbejdstid for næste skoleår med de lokale lærerkredse.

Hvis KL og Danmarks Lærerforening ikke når til enighed, og forhandlingerne ender i Forligsinstitutionen, risikerer samtlige aftaler at falde til jorden.

- Det er rigtig, at nogen kommuner her i forløbet har lavet nye lokalaftaler, og det er jo fint nok. Vi forestiller os jo, at vores arbejdstidsregler skal træde i kraft fra august 2014, så man er jo nød til at have nogen regler indtil da, siger Michael Ziegler.

Kritikken fra borgmestrene har blandt andet været, at konflikten vil sætte skoleudviklingen i stå og udfordre tilliden.

- Uden lærerne kan vi ikke få dygtige elever. Derfor bør den kommende arbejdstidsaftale ikke gøre lærerne til industriarbejdere, men give mulighed for faglig fordybelse og forberedelse, skrev Borgmester Aase Nygaard (Fælleslisten) i Sønderborg i et brev til KL forleden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst