Cheryl Cole støtter homoægteskaber

Den engelske sanger Cheryl Cole er fortaler for, at homovielser bliver lovliggjort i Storbritannien.

Cheryl Cole støtter homoægteskaber

Selvom den engelske sangerinde Cheryl Cole i 2010 blev skilt fra fodboldstjernen Ashley Cole, tror hun stadig fuldt og fast på ægteskabet - bestemt også når det bliver indgået mellem to af samme køn.

Det siger det tidligere Girls Aloud-medlem til radiostationen Gaydar Radio efter debatten om at vie homoseksuelle er nået til Storbritannien.

- Ægteskab er langt mere end en mand og en kvinde. Det er et bånd for livet, og det gør ingen forskel, om du er homoseksuel, heteroseksuel, eller hvad du er. Ægteskabet står bare for, at du elsker den anden person, siger hun.

Debatten om homoægteskaber har ellers vakt stor debat i Storbritannien gennem de seneste måneder.

Blandt andet har to af den romersk-katolske kirke i Storbritanniens højest rangerende ærkebiskopper udtalt, at ægteskabets betydning vil blive reduceret, hvis man tillader to personer af samme køn at blive gift.

Men det er en tilgang til ægteskabet, Cheryl Cole ikke forstår.

- Du ønsker at forpligte dig til den person for evigt. Hvorfor skulle det faktum, at du er tiltrukket af samme køn, gøre, at alle de rettigheder, som et ægteskab giver dig, er anderledes? Det giver ingen mening for mig, lyder det fra sangeren.

På trods af, at den 28-årige stjerne er blevet skilt en gang, lægger hun ikke skjul på, at hun gerne vil give en mand sit "ja" igen, når den rigtige dukker op.

Cole afslørede for nylig, at hun sågar har drømt om at blive gift med britiske prins Harry, hvis far, prins Charles, hun lige nu arbejder sammen med om et velgørenhedsprojekt.

- Det er sandt, og Charles var min svigerfar i stedet for min velgørenhedspartner, lyder det fra sangeren.

/ritzau/