Mariager

Chikaneramt par lettet: Nu kan vi sove igen

Par fra Mariager glæder sig over, at formodet plageånd er anholdt - men de flytter alligevel fra byen

Tulle Krøyer er lettet over, at den formodede gerningsmand er anholdt - men parret flytter alligevel efter chikanen. Foto: Torben Hansen

Tulle Krøyer er lettet over, at den formodede gerningsmand er anholdt - men parret flytter alligevel efter chikanen. Foto: Torben Hansen

MARIAGER:- Jeg er rigtig glad for, at der nu er anholdt en person i sagen. Vi ved ikke, om det er den rigtige, men det må vi håbe, Men vi har i hvert fald sovet godt hele natten for første gang i ugevis.

Sådan lyder det fra Tulle Krøyer efter fredagens anholdelse af en 39-årig mand, som er sigtet for at stå bag flere tilfælde af hærværk mod Tulle Krøyer og hendes kones hus i Mariager.

Hærværk med hundelort

Hærværket har blandt andet bestået i, at der er blevet kastet affald ind i parrets have. Der er blevet kastet hundelort mod vinduerne i parrets hus og en hæk, og noget plankeværk er blevet ødelagt.

Samtidig blev der smidt breve i parrets postkasse - bl.a. ordet ”svin” skrevet på - med henvisning til parrets livsstil som homoseksuelle.

- Jeg håber da lidt på, at det, at der nu er foretaget en anholdelse i sagen, kan få det til at falde lidt ro over det hele. Nu lever vi heldigvis i et samfund, hvor en person er uskyldig, indtil til en dommer har dømt vedkommende. Men personen bag chikanen kan vel nu se, at politiet er opmærksom på sagen. Måske kan det afholde vedkommende fra at fortsætte chikanerierne, lyder det håbefuldt fra Tulle Krøyer.

- Folk stirrer på os

Hun og hendes familie står dog fast på, at de flytter fra Mariager.

Samtidig med glæden over anholdelsen, så tror Tulle Krøyer nemlig ikke på, at holdningen til parrets livsstil ændrer sig voldsomt.

- Der bor mange dejlige mennesker i Mariager, men der er simpelthen for stor en del af byens befolkning, der har et andet syn på, hvordan folk skal leve sammen, end den vi har. Mange i byen har en gammeldags homofobisk indstilling til livet. Vi kan ikke leve med, at når vi kommer i Rema 1000, så vil folk fortsat stirre på os og på afstand kalde os for ”svin” på grund af vores livsstil. Det er som at bo sammen med en kæreste, man ved, man ikke skal blive sammen med. Og uanset hvordan sagen falder ud, så vil vi altid få det stempel på os, at det var os, der gav byen et rygte som homofobisk. Det er en tab-tab situation, mener Tulle Krøyer.

Homofobi på Facebook

Parrets tro på det danske retssamfund har også lidt et knæk.

- Det påvirker min retsfølelse, at folk f.eks. på sociale medier som Facebook kan poste synspunkter, der nedgør min livsstil. Bare folk dog ville lade være med at missionere deres livsstil som den eneste rigtige. Folk må mene hvad de vil. Bare de holdt det inden for deres egne fire vægge. Det er en form for racisme, der her bare går ud over homoseksuelle, mener hun.

Tulle Krøyer mener, at ytringsfriheden her har vundet over almindelig anstændighed.

- Han har brug for hjælp

Hun er heller ikke så blåøjet, at hun tror, at en person, der eventuelt måtte blive dømt i chikanesagen mod dem, kommer i fængsel.

- Vedkommende der har gjort det her, har simpelthen været så vedholdende, at jeg tror, at han tror på, han gør det rigtige og har den rigtige holdning til tingene. Han ville nok have bedre af at få en behandlingsdom med noget samtaleterapi. Han har brug for hjælp, mener Tulle Krøyer, der nu bare ønsker sig fred til at nyde tilværelsen sammen med sin familie.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst