Chileneren og MTB-løbet i Thy

Sammen med sin kone fra Thy har chilenske Fernando Corvalan for fjerde gang arrangeret MTB-løb i Nationalpark Thy

Morten Kyndby Holm og Diana Holm
For fjerde gang har Pronghorn Thy MTB Marathon samlet mountainbike-entusiaster fra det meste af Jylland. Med 500 startende var deltagertallet dog under sidste års rekord.
Nationalpark Thy 24. september 2017 20:16

NATIONALPARK THY: I de sidste 25 år har mountainbike-entusiasten Fernando Corvalan fra Gjessø ved Silkeborg gerne taget turen til Thy for at køre i skovene i Thy.

- Min kone er fra Thy, så det var takket være hende, at jeg fandt ud af, hvor dejligt der er herude. Det var jo før, der overhovedet var noget, der hed Nationalpark Thy. Men så på et tidspunkt fandt jeg ud af, at vi skulle da lave et løb herude, fortæller Fernando Corvalan.

Chilenske vine og MTB-events

Han stammer fra Chile og er født i Andesbjergene.

Udover at importere chilenske vine har han et firma, Wild Bike, som arrangerer events på mountainbike i de knap så bjergrige danske landskaber - for foreninger, polterabender og den slags.

- Men det her er det eneste egentlige løb, jeg laver, fortæller Fernando Corvalan søndag ved middagstid på pladsen ved badestedet på sydsiden af Nors Sø - mens de første af 500 deltagere i løbet Pronghorn Thy MTB Marathon 2017 er på vej i mål.

Det er fjerde gang, han og hustruen, Inge Søe, arrangerer løbet.

Sidste år var rekord med 600 deltagere.

I år kom der omkring 100 færre, som stillede op til nogle timers strabadser på en af de to ruter: 40 eller 70 kilometer ad stier og hjulspor ad plantagerne i Vilsbøl, Tvorup og Vandet.

Tema: Nationalpark Thy

Vis flere

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...