Chimpansetræer kom fra oven

Aalborg Zoo fik onsdag hejst to egetræer ned gennem taget i chimpansehuset

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Træer vokser ikke ind i himlen, men onsdag voksede de ud af den i Aalborg Zoo, da der kom nye klatretræer i chimpansehuset, og husets beboere var kun få sekunder om at godkende den nye indretning. Havens gæster kan glæde sig til at komme endnu tættere på dyrene, fordi træerne er placeret, så grenene rækker længere ud mod publikum.

De to næsten 10 meter høje egetræer landede på plænen midt i Aalborg Zoo mandag eftermiddag. Træerne er blevet skåret til, så de passer præcis i chimpanseanlægget, og tidligt onsdag morgen ankom så en kæmpekran til zoo. Et vindue i loftet blev løftet ud, og derefter blev først de gamle træer fjernet og senere de nye hejst ned i chimpansehuset gennem taget. Og så blev der aset og maset og hamret og banket og bygget og skruet, for at skabe et helt nyt miljø til chimpanserne.

- Træerne er rigtig god aktivering for dyrene, de bruger lang tid på at pille i bark og smågrene på stammerne, og de nye træer betyder, at deres vante bevægelsesmønster bliver udfordret, fortæller dyrepasser Sophie Gang Larsen.

Chimpanserne tog al ståhejen ved deres anlæg med ophøjet ro, men da de endelig onsdag eftermiddag blev præsenteret for deres nyindrettede hjem, var de med det samme aktive og særdeles tilfredse med de nye omgivelser.

Se video af chimpansernes første møde med deres nye træer HER.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.