Chokerede turister: Lort og stank på nordjysk strand

Norsk turistpar ved Øster Hurup rystet over møgbeskidt strand, der ikke lever op til forventningerne

Peter Witten
Norsk turistfamilie er rystet over det syn, der mødte dem på stranden foran sommerhuset. De troede, at det slimede og stinkende snavs var halvopløst toiletpapir og afføring. Privatfoto
Øster Hurup 13. august 2017 14:22 - Opdateret 15. august 2017 08:27

ØSTER HURUP: En norsk turistfamilie er chokeret, efter de lejede et sommerhus nær Øster Hurup og så frem til at nyde ferien ved, hvad de troede var en skøn og børnevenlig strand.

Det lejede sommerhus på Over Åen syd for Øster Hurup lige ud til stranden, men den viste sig at være alt andet end indbydende og idyllisk.

- Det syn, som mødte os på stranden, var store mængder toiletpapir, afføring og en fæl stank, fortæller en rystet Karoline Salhus til Nordjyske Medier.

Sammen med sin mand og deres fireårige datter samt Karolines mor ankom de til sommerhuset lørdag.

Ferieglæde spoleret

Udlejningsbureauet havde lovet dem et sommerhus ved "en af Danmarks mest børnevenlige strande", men store mængder af ildelugtende snavs på stranden spolerede omgående ferieglæden.

Karoline Salhus vurderer, at det ulækre og slimede snavs på stranden er halvopløst wc-papir og menneskelig afføring.

Det kan måske stamme fra en defekt kloakledning, eller det kan være dumpet fra et større skib og derefter drevet i land, tror hun.

- Det er tydeligt, at det er toiletpapir og afføring, siger Karoline Salhus.

Kræver penge tilbage

Turistfamilien, som er fra Bergen i Norge, henvendte sig til sommerhusudlejningsfirmaet, Feriepartner Kattegat.

Herfra lød svaret, at de bare "kunne træde over toiletpapiret og gå ud i vandet", ifølge Karoline Salhus.

- Det er en mærkelig og ekstremt dårlig opfølgning på vores henvendelse, mener hun.

Den norske familie er ikke rejst hjem, men må benytte andre strande, hvis de vil bade. De nægter at skulle gå gennem store bunker af slimet snavs på stranden for at komme ud i vandet.

Nu vil familien kræve en del af sommerhuslejen tilbage, for stranden lever slet ikke op til, hvad de blev lovet, fastslår Karoline Salhus.

Udlejningsfirma: Kun ansvar for feriebolig

Det var søndag ikke muligt at komme i kontakt med Feriepartner Kattegat, men medindehaver Jan Brusgaard er efterfølgende kommet med denne kommentar:

"Vi er på alle måder er kede af, hvis nogen af vores gæster har en dårlig oplevelse af at besøge vores område. Når det så er sagt, så kan vi som udlejningsbureau desværre blot tage ansvar for de ferieboliger, som vi formidler udlejning på og alt omkring dem men desværre ikke for indholdet af lejernes ferie eller alt der foregår i omgivelserne. Det tænker jeg er både indlysende og rimeligt. I dette tilfælde er gæsterne venligt orienteret om, at der er taget kontakt til det lokale turistbureau og kommunen. Og så er der givet det gode og velmente råd, at der indtil videre søges en anden badestrand, eller at man benytter de badebroer, som der findes på den pågældende strand, og på mange strande langs østkysten, for at komme ud over strandkanten. Feriepartner Kattegat er til rådighed telefonisk 24 timer i døgnet alle ugens dage for alle gæster, når der er tale om nødstilfælde", understreger han.

Kommune: Det er søsalat

Mariagerfjord Kommune undersøgte stedet mandag og konstaterede, at det ikke var ikke afføring og toiletpapir, som en norsk turistfamilie fandt på en strand syd for Øster Hurup i weekenden.

- Jeg har haft en medarbejder ude på stranden i dag (mandag/red.), og det, som personen kom hjem med, er det, vi kalder søsalat, siger Bjarke Jensen, afdelingsleder i Natur og Miljø i Mariagerfjord Kommune.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...