Chokolade creme brulee med skovbærsorbet

EMNER 23. september 2006 06:00

Ingredienser til chokolade creme brulee { 150 g piskefløde { 150 g sødmælk { 60 g sukker { 75 g pasteuriserede æggeblommer { 20 g pasteuriseret helæg { 50 g chokolade 70 % { Rørsukker til brænding Fremgangsmåde: Fløde, mælk og halvdelen af sukkeret koges op. Æg, æggeblommer og sukker blandes. Halvdelen af den kogende mælkemasse hældes i æggemassen og hældes retur i resten af mælkemassen. Legeres til 82 grader. Cremen sigtes, og lidt af massen hældes over den hakkede chokolade, så den smelter og hældes i resten af massen. Hældes i fire tallerkener og bages ved 100 grader i ca. 40-60 min. Afkøles. Ved servering drysses med rørsukker og brændes med gasbrænder eller far ukrudtsbrænder. Ingredienser til skovbærsorbet { 500 g blandede bær { 200 g sukker { 1 dl hvidvin { 1/2 stang vanilje { 2 dl vand Fremgangsmåde: Alt koges op, blendes og sigtes. Afkøles og køres på ismaskinen.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...