Chokoladekage med mascapone creme, passionsfrugt- og hindbærsirup

Pynt med hindbær

Fødevarer 1. september 2006 23:08

Ingredienser til Chokoladekage: 2 dl. kaffe 500 g. chokolade 400 g. flormelis 400 g. smør 10 æg Pynt med hindbær Ingredienser til Mascapone creme: 400 g. mascapone 150 g. flormelis ½ stang vanille Ingredienser til passionsfrugtsirup: 4 passions frugter 300 g. sukker Ingredienser til hindbærsirup: 250 g. frosne hindbær 250 g. sukker Fremgangsmåde Chokoladekage: Kog kaffe, flormelis og smør op til det hele er opløst. Tag lagen af varmen og vend chokoladen heri til den smelter. Pisk herefter de hele æg godt ud i chokolademassen. Hæld til sidst det hele i en form med bagepapir og bag den ved 160°C i 45 min. Afkøl den natten over i stuetemperatur (må ikke kommes i køleskabet). Fremgangsmåde Mascopone creme: Mascapone, flormelis og vanille piskes tyk ved hjælp af en håndmikser. Herefter afkøles cremen. Fremgangsmåde passionsfrugt- og hindbærsirup: Hindbær og sukker koges til konsistensen er tyk. Dernæst sigtes og afkøles siruppen. Fremgangsmåden er den samme for passionsfrugtsiruppen. Tip: Siruppen bliver meget tykkere når den afkøles. Anretning: Chokoladekagen trykkes ud som en rund ring ved hjælp af en ringform. Der tilføjes en lille skefuld af mascaponecremen ovenpå og det hele anrettes til højre på tallerknen. De 2 sirupper sprøjtes på og der pyntes med friske hindbær.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...