Fødevarer

Chokoladespir med blødbagt chokoladekage og jordbær sorbet

Chokoladespir Tag et A5 papir og fold det til et kræmmerhus. Fyld det op med smeltet chokolade, og hæld det ud igen (sørg for at det hele er dækket). Lad kræmmerhuset størkne. Derefter fyldes det med vaniljeis. Vaniljeis { 1 l fløde { 200 g sukker { 200 g æggeblommer { 1/2 dl cognac { 1/2 dl vand { 1 stang vanilje Vand, cognac og vanilje koges op. Æggeblommer og sukker piskes hvid, og vendes med den varme cognac. Pisk fløden stiv og vend den forsigtig med æggemassen. Blødbagt chokoladekage, 12-15 stk. { 500 g chokolade { 75 g smør { 4 æggeblommer { 9 æggehvider { 100 g sukker { 75 g mel Chokolade og smør smeltes. Hvider og sukker piskes stiv. Chokolademassen og blommer piskes sammen og vendes med stive æggehvider, og til sidst vendes mel i. Smør muffinforme og hæld dejen i. Formene sættes til frysning. Bages 1/2 time før brug. Tages direkte fra frost og bages 20 minutter ved 185 grader. Jordbær sorbet { 300 g sukker { 3 dl vand { 3 dl hvidvin { 500 g jordbærpure (el frosne jordbær) { 1 dl past. æggehvider Sukker, hvidvin og vand koges til sukkerlage. Jordbærpure tilsættes, afkøles og vendes med stive æggehvider. Køres på ismaskine.