Chr. Hansen var septembers bedste investering

Med en stigning på ni procent i september ligger Chr. Hansen i toppen af C20-indekset som mest stigende.

Aktionærerne i ingrediensselskabet Chr. Hansen ser onsdag middag ud til at være de aktionærer, der kommer bedst ud af september.

Selskabet er foreløbig steget med ni procent i september, og det svarer til en kursgevinst på næsten fire milliarder kroner til selskabets aktionærer.

Det viser en analyse af handlen med C20-aktier i september, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

- Vi har en situation, hvor frygten for en vækstopbremsning i Kina generelt afstedkommer en negativ og urolig stemning på aktiemarkederne.

- Det er ikke mindst i den situation, at Chr. Hansen kan skille sig positivt ud, fordi det er et indtjeningsstabilt selskab, der kan tilbyde investorerne den sikre havn, som tydeligvis er efterspurgt lige nu, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

C20-indekset ser ud til at komme igennem september med et samlet fald på godt to procent, og i tre selskaber er der tale om tocifrede procentuelle kursfald siden månedens begyndelse.

Hårdest går det ud over TDC, der onsdag middag er nede med 17,6 procent og dermed indtager bundplaceringen i C20-indekset.

- Den væsentligste forklaring på kursfaldet er den mislykkede fusion af Telia og Telenor, som blev stoppet af konkurrencemyndighederne, og som betyder, at den benhårde priskonkurrence på telemarkedet ser ud til at fortsætte og presse TDC's indtjening, siger Mikkel Duus-Hansen.

Ni af de i alt 19 selskaber i C20-indekset ser ud til at slutte måneden af på et lavere kursniveau, end da måneden begyndte.

Selv om frygten for en vækstopbremsning stadig præger stemningen på markederne, så vurderer Mikkel Duus-Hansen, at den aktuelle vækstfrygt er overdrevet.

Han forventer, at investorernes jagt på afkast på tre til seks måneders sigt igen vil presse aktiekurserne op.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst