Chris Anker blev toer på hård og dramatisk Vuelta-etape

Danskeren blev toer efter Vasil Kiryienka på torsdagens etape. Horner tre sekunder efter Nibali i klassementet

12. september 2013 18:23 - Opdateret 12. september 2013 18:25

Chris Anker blev toer på hård og dramatisk Vuelta-etape

Saxo Tinkoffs Chris Anker Sørensen jagtede sejren, men danskeren måtte nøjes med andenpladsen på en særdeles dramatisk 18. etape torsdag i Vuelta a España.

Den danske bjergrytter fik sandsynligvis sat sit angreb på vinderen Vasil Kiryienka (Team Sky) ind en anelse for sent. Chris Anker sluttede 28 sekunder efter den hviderussiske triumfator.

Vasil Kiryienka (Team Sky) fik på de sidste 45 kilometer slået et stort hul til en forfølgergruppe med deltagelse af Chris Anker Sørensen.

Fem kilometer før afslutningen valgte danskeren at sætte sit angreb ind, da tempoet hos forfølgerne var ved at gå i stå. Det lykkedes ham hurtigt at køre omkring et minut ind på Kiryienka, der dog alligevel holdt hele vejen til bjergtoppen.

Saxo-Tinkoffs sportsdirektør Fabrizio Guidi er godt tilfreds med Chris Anker Sørensens præstation.

- Chris var meget velkørende derude i dag, og han kom tæt på etapesejren ved at æde sig ind på Kiryienka hele vejen op ad den afsluttende stigning, men afstanden var bare blevet for stor inden finalen, siger Guidi til cykelholdets hjemmeside.

Der udspillede sig også et drama i toppen af klassementet, hvor amerikanske Chris Horner (Radioshack) kappede 25 sekunder af Vincenzo Nibalis (Astana) føring.

Med tre etaper tilbage af Vueltaen er 41-årige Horner nu blot tre sekunder efter den førende italiener.

Saxo-Tinkoffs Nicolas Roche fik forsvaret sin femteplads i klassementet.

- Vi vil fortsætte den offensive kørestil for at forbedre Nicos position. Løbet slutter i Madrid. Ikke før, siger sportsdirektør Fabrizio Guidi.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...