Chris Anker giver sig selv tre chancer

Bjergrytteren Chris Anker Sørensen har studeret rutebogen, og han ser tre chancer for prikket succes i Touren.

Chris Anker giver sig selv tre chancer

Drømmen om den prikkede bjergtrøje i Tour de France spidser til for Chris Anker Sørensen, som de seneste dage har set, hvordan flere og flere konkurrenter byder ind.

Danskeren fra Saxo Bank-Tinkoff Bank har studeret rutebogen nøje, og han har udset sig tre dage, hvor føringen skal sikres i bjergkonkurrence.

- Der er tre dage, hvor der er cirka 65 point at køre om. En i Alperne og to i Pyrenæerne. Det ville være en god idé at køre ud på en af de dage, for det bliver for sent på sidstedagen til Paris, hvor der er to point at køre om, siger Chris Anker Sørensen.

De tre fixpunkter i forsøget på at vinde bjergkonkurrencen er 11., 16. og 17. etape.

Holdejer Bjarne Riis ser især torsdagens 11. etape som en etape med gode muligheder for Chris Anker Sørensen. Han mener, det er muligt for Chris Anker Sørensen at komme af sted på den etape.

Med mandefald i favoritfeltet i det samlede Tour-regnskab, hvor en hel del af bjergrytterne allerede har udspillet deres rolle, kan det blive sværere end ventet for Chris Anker Sørensen at sikre sig den prikkede trøje i årets Tour.

- Det er svært at sige lige nu. Mange favoritter har tabt tid, og det kunne være, at de har fået andre planer - det kunne være bjergtrøjen. Jeg har svært ved at pege på lige nu, hvem der kunne tage den, siger Bjarne Riis.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.