Chris Anker jagter prikkerne i udbrud

Danske Chris Anker Sørensen er med i et udbrud på dagens etape af Tour de France.

Chris Anker jagter prikkerne i udbrud

Chris Anker Sørensens jagt på prikkerne er indledt, da han netop nu er med i et udbrud sammen med seks andre ryttere i løbets første bjergetape.

De syv ryttere har et forspring på omtrent fem minutter ned til feltet.

På dagens etape er der 24 point på spil i kampen om den prikkede bjergtrøje, der bæres af Chris Ankers Saxo Bank - Tinkoff Bank-holdkammerat Michael Mørkøv.

Allerede efter 15 kilometer lykkedes det rytterne at lægge feltet bag sig og etablere et hul, der efter 20 kilometer var vokset til seks minutter.

Forspringet er dog siden mindsket en anelse. Og da feltet i den første time af løbet har kørt med en hastighed på gennemsnitligt 43,9 kilometer i timen - den hurtigste start på en etape i årets Tour de France - tyder noget på, at udbryderne vil blive hentet.

På dagens etape er der 24 point i spil i kampen om bjergtrøjen. Det drejer sig om to gange to point på kategori 3-stigninger, mens den sidste kategori 1-stigning giver 20 point til vinderen.

Dermed kommer Michael Mørkøv med al sandsynlighed til at sige farvel til den prikkede trøje efter dagens etape.

De syv udbrydere er Chris Anker Sørensen, Christophe Riblon (AG2R), Martin Velits (Omega Pharma-Quick Step), Michael Albasini (GreenEdge), Cyril Gautier (Europcar), Dmitri Fofonov (Astana) go Luis Leon Sanchez (Rabobank).

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.